Když uvidíte u řezníka čerstvá krůtí játra, tak po nich sáhněte všemi deseti! Protože z nich můžete připravit krásný a snadný oběd.
Jako přílohu zvolíme oblíbené těstoviny. Doporučujeme tagliatelle nebo pappardelle. Prostě široké nudle. Komu se chce strávit v kuchyni trochu více času, může si připravit domácí těstoviny.
K přípravě oběda vám postačí opravdu základní suroviny. Sůl, pepř, cibule. A na ozdobení kousek zelených bylinek - ideálně petrželová nať.
Suroviny
- 600 g čerstvých krůtích jater
- 3 velké cibule
- sůl a pepř
- zelená petrželová nať
- 1 balení těstovin - tagliatelle nebo pappardelle
- olivový olej
Postup
Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Očistíme od zbytečně velkých blan. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme játra ze všech stran, pěkně dohněda. Ihned potom je přesuneme na talíř.
Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme cibuli, nakrájenou na půlkolečka. Smažíme dozlatova, lehce dokřupava. A mezitím, co se opéká cibule, tak dáme do vroucí, osolené vody, vařit těstoviny.
Těstoviny uvařené, cibule dozlatova opečená. Játra jsou pravděpodobně, potom co jsme je jen orestovali, uvnitř ještě dost červená. Proto je ještě vrátíme na pánev k cibuli, prohřát ještě asi pět minut. Kdo má strach, že budou játra uvnitř krvavá, tak může jeden kousek vytáhnout na talíř a rozříznout. Pokud se vám ještě nezdají, chvíli je na pánvi nechejte.
Z pánve vyndáme játra i cibuli a do výpeku vsypeme uvařené a scezené těstoviny. Můžeme přidat ještě půl hrnku vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny tak nebudou suché. Ještě je chvíli na pánvi opékáme a vsypeme rovnou na talíř.
Na těstoviny dáme játra s cibulkou a posypeme nasekanou petrželovou natí. Kdo chce, může lehce poprášit parmezánem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
játra mám ráda
mamo — #15proč ne? Je tam přece šťáva.
wtipna — #14moje řeč taky je mám tak ráda
to určitě stojí za vyzkoušení
nedovedu si to představit.Těstoviny a jatra??
Mám je ráda s chlebem, který namáčím do výpeku a tatarkou.
Rybulka — #11to stejne aj u nas
vypadá to skvěle
Játra mám ráda, ale nevím, jestli bych si je vychutnala s těma těstovinama. K restovaným mám radši přílohy z brambor.
mňam hned bych si je dala
zdena
Až někde narazím na čerstvá krůtí játra také vyzkouším.
játra vypadají moc dobře a krůtí játra máme rádi
Zajímavé, vyzkouším
Jednoduché, chutné, prostě paráda
Játra máme rádi - nejvíce kuřecí - ve stejné úpravě.
Jen přidávám kečup.
ja můžu jen dodat, že kdyz si je udelate na opravdoven veprovem sadle, budou jeste lepsí
No vypadaji uzasne! Zkusim podle tohoto receptu.
hm, moje zamilované jídlo, jím na pokračovačku i studené jako těstovinový salát