Když uvidíte u řezníka čerstvá krůtí játra, tak po nich sáhněte všemi deseti! Protože z nich můžete připravit krásný a snadný oběd.

krůtí játra s křupavou cibulkou

Jako přílohu zvolíme oblíbené těstoviny. Doporučujeme tagliatelle nebo pappardelle. Prostě široké nudle. Komu se chce strávit v kuchyni trochu více času, může si připravit domácí těstoviny.

K přípravě oběda vám postačí opravdu základní suroviny. Sůl, pepř, cibule. A na ozdobení kousek zelených bylinek - ideálně petrželová nať.

Suroviny

  • 600 g čerstvých krůtích jater
  • 3 velké cibule
  • sůl a pepř
  • zelená petrželová nať
  • 1 balení těstovin - tagliatelle nebo pappardelle
  • olivový olej

Postup

Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Očistíme od zbytečně velkých blan. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme játra ze všech stran, pěkně dohněda. Ihned potom je přesuneme na talíř.

Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme cibuli, nakrájenou na půlkolečka. Smažíme dozlatova, lehce dokřupava. A mezitím, co se opéká cibule, tak dáme do vroucí, osolené vody, vařit těstoviny.

 

krůtí játra 

Těstoviny uvařené, cibule dozlatova opečená. Játra jsou pravděpodobně, potom co jsme je jen orestovali, uvnitř ještě dost červená. Proto je ještě vrátíme na pánev k cibuli, prohřát ještě asi pět minut. Kdo má strach, že budou játra uvnitř krvavá, tak může jeden kousek vytáhnout na talíř a rozříznout. Pokud se vám ještě nezdají, chvíli je na pánvi nechejte.

Z pánve vyndáme játra i cibuli a do výpeku vsypeme uvařené a scezené těstoviny. Můžeme přidat ještě půl hrnku vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny tak nebudou suché. Ještě je chvíli na pánvi opékáme a vsypeme rovnou na talíř.

Na těstoviny dáme játra s cibulkou a posypeme nasekanou petrželovou natí. Kdo chce, může lehce poprášit parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

TÉMATA:
MASO A RYBY