DSC_0148.jpg (117 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Taky doufáte, že víkend bude alespoň trochu hezký a budete si moct vychutnat snídani, oběd nebo večeři venku na balkoně nebo terase? My vám k tomu nabídneme super recept, který můžete doplnit sklenkou výborného červeného vína. 

Suroviny

  • 1 kg krůtích prsou
  • 300 g pikantní chorizo klobásy
  • 2 velké červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g krájených rajčat
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 600 ml vody nebo kuřecího vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý kampotský červený pepř

gulas2.jpg (192 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Ve velkém hrnci si rozehřejte olej. Na něj dejte opéct nahrubo pokrájenou cibuli. Opékejte zhruba deset minut, za stálého míchání. Musí být opečená pěkně dozlatova. Přidejte najemno nasekaný česnek, na kousky nakrájená krůtí prsa a na kolečka nakrájenou chorizo klobásu. Promíchejte a společně opékejte dvě až tři minuty.

Zasypejte 3 lžícemi mouky. Promíchejte, přidejte plechovku krájených rajčat a zalijte vývarem. Ochuťte troškou soli, čerstvě mletým pepřem a čerstvým tymiánem. Promíchejte, přikryjte poklicí a vařte 15 minut na lehce vyšší teplotu, aby obsah hrnce probublával. Často míchejte, aby se vám guláš nepřipálil.

Ochutnejte a podle vaší chuti dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem nebo rýží a sklenkou vína Vinselekt Michlovský Frankovka 2016.

DSC_0154.jpg (267 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dobrou chuť přeje Elly.

Inspirace na víkendové vaření

Klasická hrachová kaše

1.jpg (343 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Farmářské buřty s fazolemi

2.jpg (201 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Buřtguláš - snadný a rychlý

3.jpg (74 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama