Základem cordon bleu je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu ementál nebo gouda. Jediné, co jsme dodrželi, je sýr. A místo telecího masa jsme měli kuřecí. Vzniklo tak úplně jiné jídlo než je populární cordon bleu, ale určitě stejně skvělé.
Podávali jsme k němu smetanové brambory, na které jsme zveřejnili recept včera. Pochutnala si celá rodina a určitě si pochutná i ta vaše.
Suroviny
- 4 kuřecí prsíčka
- 150 g sýra Krolewski 45% nebo uzeného sýra
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- oleje na smažení
Postup
Kuřecí prsa si omyjte, osušte a rozřízněte na výšku napůl tak, aby jednou stranou zůstalo maso spojené. Vznikne vám tak velký kus masa. Kuřecí prso můžete také rozříznout úplně a vznikne vám tak více menších kousků. Každý kousek ze všech stran osolte a opepřete.
Na každý plátek masa dejte plátek sýra a přehněte napůl. Okraje masa lehce sklepněte paličkou na maso, budou pěkně držet.
Připravte si suroviny na trojobal. V první misce bude hladká mouka. Do druhé misky dejte rozšlehané vejce s troškou vody a špetkou soli. Ve třetí misce bude hromada strouhanky.
Každou hotovou kuřecí kapsu obalte postupně v každé z misek. Dbejte na to, aby bylo nejprve celé maso obalené moukou, potom vajíčkem a nakonec pěkně i strouhankou. Tu na maso pořádně přitlačte.
Všechny kousky osmahněte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Dejte na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.
Ihned podávejte s oblíbenou přílohou.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kuřecí pochoutky na našem magazínu
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Určitě zkusím kuřecí steak s liškami. Jen si nejsem jista, kde ty lišky seženu.
Asi ten řízek udělám na víkend.
Mám tento řízek v oblibě.
To je nejlepší jídlo.
M'namka :-)
.ještě bych pridala k tomu sýru uvnitr platek šunky, nebo anglicke slaniny
Dnešní tip na kuřecí kapsu se sýrem je skvělý...vařím denně, takže určitě bude příležitost vyzkoušet...
Dala bych si
Mňaaam, úplně se mi sbíhají sliny