DSC_0154.jpg (123 KB)

Základem cordon bleu je kvalitní telecí maso, šunka a sýr typu ementál nebo gouda. Jediné, co jsme dodrželi, je sýr. A místo telecího masa jsme měli kuřecí. Vzniklo tak úplně jiné jídlo než je populární cordon bleu, ale určitě stejně skvělé.

Podávali jsme k němu smetanové brambory, na které jsme zveřejnili recept včera. Pochutnala si celá rodina a určitě si pochutná i ta vaše.

DSC_0149.jpg (111 KB)

Suroviny

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 150 g sýra Krolewski 45% nebo uzeného sýra
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • oleje na smažení

Postup

Kuřecí prsa si omyjte, osušte a rozřízněte na výšku napůl tak, aby jednou stranou zůstalo maso spojené. Vznikne vám tak velký kus masa. Kuřecí prso můžete také rozříznout úplně a vznikne vám tak více menších kousků. Každý kousek ze všech stran osolte a opepřete.

Na každý plátek masa dejte plátek sýra a přehněte napůl. Okraje masa lehce sklepněte paličkou na maso, budou pěkně držet. 

DSC_0135.jpg (117 KB)

Připravte si suroviny na trojobal. V první misce bude hladká mouka. Do druhé misky dejte rozšlehané vejce s troškou vody a špetkou soli. Ve třetí misce bude hromada strouhanky.

Každou hotovou kuřecí kapsu obalte postupně v každé z misek. Dbejte na to, aby bylo nejprve celé maso obalené moukou, potom vajíčkem a nakonec pěkně i strouhankou. Tu na maso pořádně přitlačte.

Všechny kousky osmahněte ve vysoké vrstvě oleje dozlatova. Dejte na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.

Ihned podávejte s oblíbenou přílohou. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Kuřecí pochoutky na našem magazínu

Kuřecí steak s liškami

steak.jpg.jpg (62 KB)

Kuřecí kari s rýží

kari.jpg (153 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama