bigboy.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 300 g hladké mouky
  • 50 g Lotus sušenek
  • 200 g změklého másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • cca 220 g kešu krému
  • cca 100 g ochuceného ořechového krému (použila jsem raffaelo)

Postup

Do mísy robota dejte mouku, rozmixované sušenky, cukr, vejce, prášek do pečiva a 150 g másla. Pozor! 50 g si nechejte stranou.

Smíchejte. Měla by vzniknou drobenka.

Připravte si rozevírací dortovou formu o průměru cca 26 cm. Dolů dejte pečící papír, boky vymažte máslem. Na dno formy dejte třičtvrtě drobenky. Uhlaďte, nemačkejte. Oba Big Boye smíchejte v misce a nalijte na drobenku do formy. Klidně zkombinujte jiné, oblíbené druhy. Zbytek drobenky rozprostřete na Big Boy. Uhlaďte. Povrch poklaďte tenkými plátky másla, aby se při pečení pěkně vsáklo do drobenky. Já jsem navíc posypala ještě dalšími drcenými Lotuskami.

Pečte na 180 °C, půl hodiny.

Nechejte vychladnout a podávejte. Koláč je lehce drobivý, křupavý, voňavý!

Dobrou chuť přeje Elly.

Křehký koláč s křupavými ořechy

lineckykolac.jpgFoto: Alena Kolaříková

Letní tvarohový dort s ořechy

dort.jpgFoto: Nebespán

Pudingová buchta se zakysankou

silveig.jpgFoto: Alena Kolaříková