bucek.jpg (137 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • přibližně 600 - 700 g Pečeného boku 

Marináda

  • 50 ml sweet chilli omáčky
  • 2 lžíce sojové omáčky

Rýžový salát

  • 3 hrnky vařené rýže
  • 1 ledový nebo jiný salát
  • 2 velké mrkve
  • 1 kedlubna
  • 1 paprika
  • 100 ml sweet chilli omáčky
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 hrsti koriandru
  • 4 jarní cibulky

Postup

Pečený bok nakrájejte na silnější plátky. Smíchejte sojovou omáčku a sweet chilli omáčku. Touto směsí potřete plátky boku a nechejte pár hodin odležet v lednici.

Ledový salát nakrájejte na nudličky. Mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle. Kedlubnu nakrájejte na malé kousky, stejně tak papriku. Jarní cibulku na tenká kolečka. Všechno společně promíchejte, a nakonec vmíchejte rýži. Dochuťte nasekaným koriandrem, rybí omáčkou a sweet chilli omáčkou. Podle chuti přidejte sůl nebo můžete ochutit rybí omáčkou, která může sůl nahradit.

Nechejte odležet do té doby, než ugrilujete plátky pečeného boku. Stačí jim chvilka, jen pro barvu a křupavost.
Podávejte společně.

Dobrou chuť přeje Elly.

Asijský bůček na gril

1.jpg (37 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Koleno na gril s chutí Asie
2.jpg (129 KB)

Foto: Alena Kolaříková 
 

Reklama