IMG_9378.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 2 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 125 g rozpuštěného másla
  • 450 ml polotučného mléka
  • 400 g polohrubé mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli

povidlová omáčka

  • 400 g povidel
  • 3 lžíce rumu
  • 200 g jablečného pyré (může být přesnídávka)

na dokončení

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • cukr podle chuti
  • špetka skořice

Postup

Vejce a cukr dejte do mísy robota. Nasaďte šlehací metlu a šlehejte na vysoké otáčky tak dlouho, dokud nevznikne krémová pěna.

Přidejte mléko, rozpuštěné máslo a opět promíchejte. Společně smíchejte všechny suché ingredience - mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte do mísy a opět promíchejte. Připravte si těsto bez hrudek.
Pečte ve vaflovači, dokud nejsou vafle zlatavé.

Připravte si snadnou povidlovou omáčku. Všechny suroviny společně promíchejte metličkou. Podobně připravte i mascarpone. Ochuťte cukrem a skořicí podle vlastního vkusu.

Teplé vafle ozdobte povidlovou omáčkou, mascarpone a kdo chce, může ještě posypat nasekanými vlašskými ořechy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Podzimní dýňové vafle

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Mrkvové vafle na snídani i svačinu

5.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Vafle ze špaldové mouky

6.jpg

Foto: Alena Kolaříková