Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 2 vejce
- 100 g cukru krupice
- 125 g rozpuštěného másla
- 450 ml polotučného mléka
- 400 g polohrubé mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
povidlová omáčka
- 400 g povidel
- 3 lžíce rumu
- 200 g jablečného pyré (může být přesnídávka)
na dokončení
- 250 g mascarpone
- 100 ml smetany ke šlehání
- cukr podle chuti
- špetka skořice
Postup
Vejce a cukr dejte do mísy robota. Nasaďte šlehací metlu a šlehejte na vysoké otáčky tak dlouho, dokud nevznikne krémová pěna.
Přidejte mléko, rozpuštěné máslo a opět promíchejte. Společně smíchejte všechny suché ingredience - mouku, sůl a prášek do pečiva. Přidejte do mísy a opět promíchejte. Připravte si těsto bez hrudek.
Pečte ve vaflovači, dokud nejsou vafle zlatavé.
Připravte si snadnou povidlovou omáčku. Všechny suroviny společně promíchejte metličkou. Podobně připravte i mascarpone. Ochuťte cukrem a skořicí podle vlastního vkusu.
Teplé vafle ozdobte povidlovou omáčkou, mascarpone a kdo chce, může ještě posypat nasekanými vlašskými ořechy.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Mrkvové vafle na snídani i svačinu
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
vypadají náramně