IMG_3073.jpg
Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 rozválené listové těsto
  • čerstvé žampiony nebo mražené či zavařené lesní houby
  • 4 šalotky
  • oblíbený sýr s modrou plísní
  • sůl a pepř
  • tymián
  • olivový olej
  • 1 vejce na potření

Postup

Listové těsto roztáhněte a rozdělte na osm obdélníků. Připravte náplň.

Šalotku nakrájejte nahrubo a dejte opékat na rozehřátý olivový olej. Přidejte houby nakrájené na kousky. Ochuťte solí, pepřem, tymiánem a opékejte 10 minut. Tuto směs nechejte vychladnout a potom rozdělte do středu každého obdélníku. Okraje obdelníků lehce ohněte do středu a přitiskněte. Potřete rozšlehaným vejce.

Na povrch houbové směsi rozdrobte nebo nakrájejte trošku sýra s modrou plísní.

Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova.

Dobrou chuť přeje Elly,

Povidlové taštičky z listového těsta

tasticky.jpg

Foto: Jana Nováková

Slané rohlíčky se zelím, sýrem a masem

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Houbový závin

2.jpg

Foto: Jana Nováková