
Foto: Alena Kolaříková
Z uvedeného množství surovin připravíte 2 velké porce nebo 4 menší.
Suroviny
- 1 balení chlazených bramborových noků
- 100 g parmské šunky
- 30 lístků čerstvé šalvěje
- 100 g másla
- nastrouhaný sýr Gran Moravia
- podle chuti špetka soli
- čerstvě mletý červený pepř
Postup
Ve velké pánvičce si dejte rozpouštět máslo. Rozpouštějte na mírnou teplotu a sledujte. Až je máslo rozpuštěné vhoďte na něj lístky šalvěje a také na kousky nakrájené tenké plátky parmské šunky. Opékejte společně přibližně 3 minuty. Přidejte chlazené noky rovnou ze sáčku. Ochuťte čerstvě mletým pepřem.
Opékejte tak dlouho, dokud nezačnou noky zlátnout, šalvěj ztmavne a bude křupavá. V másle vzniknou malé hnědé kousky, máslo zkaramelizovalo a dostalo úžasnou lehce oříškovou chuť. Ochutnejte a podle sebe osolte. Přendejte na připravené talíře a zasypejte nastrouhaným sýrem Gran Moravia.
Dobrou chuť přeje Elly.

Foto: Alena Kolaříková
Grilované krůtí plátky se šalvějí a dýní

Foto: Alena Kolaříková
Krůtí kousky se šalvějí a domácími noky

Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář