noky.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Z uvedeného množství surovin připravíte 2 velké porce nebo 4 menší. 

Suroviny

  • 1 balení chlazených bramborových noků
  • 100 g parmské šunky
  • 30 lístků čerstvé šalvěje
  • 100 g másla
  • nastrouhaný sýr Gran Moravia
  • podle chuti špetka soli
  • čerstvě mletý červený pepř

Postup

Ve velké pánvičce si dejte rozpouštět máslo. Rozpouštějte na mírnou teplotu a sledujte. Až je máslo rozpuštěné vhoďte na něj lístky šalvěje a také na kousky nakrájené tenké plátky parmské šunky. Opékejte společně přibližně 3 minuty. Přidejte chlazené noky rovnou ze sáčku. Ochuťte čerstvě mletým pepřem.

Opékejte tak dlouho, dokud nezačnou noky zlátnout, šalvěj ztmavne a bude křupavá. V másle vzniknou malé hnědé kousky, máslo zkaramelizovalo a dostalo úžasnou lehce oříškovou chuť. Ochutnejte a podle sebe osolte. Přendejte na připravené talíře a zasypejte nastrouhaným sýrem Gran Moravia.

Dobrou chuť přeje Elly.

Gnocchi se slaninou a nivou

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Grilované krůtí plátky se šalvějí a dýní

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Krůtí kousky se šalvějí a domácími noky

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková