susenky.jpg (116 KB)

Navíc přesně víte, jaké suroviny jste do sušenek použili. Část těsta můžete udělat s čokoládou, do druhé části přidat ořechy. Tak může mít každý člen rodiny své oblíbené sušenky.

Suroviny

  • 250 g změklého másla
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 200 g bílého cukru
  • 200 g hnědého cukru
  • 400 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 3 lžičky horké vody 

susenky2.jpg (120 KB)

Postup

Všechny suroviny smíchejte dohromady a pak přidávejte suroviny k dochucení jednotlivých druhů sušenek.

Na fotkách vidíte těsto, kam jsme dali do poloviny 100 g nasekané bílé čokolády a přiměřeně kokosových lupínků a do druhé poloviny 100 g nasekaných pistácií a 80 g nasekaných mandlí.

Hotové těsto nechejte hodinu vychladit v lednici. Ale klidně i přes noc.

Troubu předehřejte na 170°C.

Na plech vyložený pečicím papírem dělejte čajovou lžičkou hromádky, dál od sebe, sušenky se totiž roztečou.

Pečte na horký vzduch asi 11 minut. Raději míň než víc.

Dobrou chuť přeje Lenka.

Sušenkové recepty na našem magazínu

Snadné kakaové sušenky s kokosem

koko.jpg (74 KB)

Sušenky s arašídovým máslem

DSC_1908.jpg (92 KB)

Lehké ořechové sušenky

5aa904f9f35f1obrazek.png (1.34 MB)

Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková, Lenka Mastešová

Reklama