Líbí se vám křupavé rohlíky na fotce? Tak ty upekla naše čtenářka Darina. Recept na ně je velice snadný a tady ho máte!
Suroviny
- 300 g polohrubé pšeničné mouky
- 200 g hladké pšeničné mouky
- 260 ml vlažné vody
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 10 g soli
- 5 g cukru
- 2 lžičky sušeného droždí
na potření a posypání
- 1 vejce
- trocha mléka
- kmín, hrubá sůl, mák...
Postup
Všechny suroviny smíchejte. Protože používáte sušené droždí, není nutné nechat vzejít kvásek.
Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě.
Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků, které opět nechejte kynout, asi 15 minut.
Rozválejte každý kousek na placku, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.
Potřete vajíčkem smíchaným s trochou mléka. Posypejte tím, co máte rádi.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut. Dozlatova.
Dobrou chuť přeje Darina.
Domácí pečivo je nejlepší!
Pain a l’ancienne - rustikální bagety
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Darina Vitíková
Nový komentář
Komentáře
Díky za inspiraci:)
Křupave rohliky......lákají
Určitě zkusím hned o víkendu, vypadají dobře :)
vypadá to lákavě
Mám domácí pekárnu,bude co zkoušet,paráda!!!
Recept si uložím a zkusím
Dobrý den všem, mám dotaz, 2 lžičky sušeného droždí. Lžička čajová či kávová? Prosím přibl. gramáž droždí, já mám lžičky různé. Moc děkuji předem za radu.
dobrou chutˇ