49639309_299463780713938_8288220157432561664_n.jpg (74 KB)

Líbí se vám křupavé rohlíky na fotce? Tak ty upekla naše čtenářka Darina. Recept na ně je velice snadný a tady ho máte!

Suroviny

  • 300 g polohrubé pšeničné mouky
  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 260 ml vlažné vody
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 10 g soli
  • 5 g cukru
  • 2 lžičky sušeného droždí

na potření a posypání

  • 1 vejce
  • trocha mléka
  • kmín, hrubá sůl, mák...

Postup

Všechny suroviny smíchejte. Protože používáte sušené droždí, není nutné nechat vzejít kvásek.

Hladké nelepivé těsto nechejte kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozdělte na deset kousků, které opět nechejte kynout, asi 15 minut.

Rozválejte každý kousek na placku, zamotejte a vytvarujte rohlíky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechejte kynout dalších 45 minut.

Potřete vajíčkem smíchaným s trochou mléka. Posypejte tím, co máte rádi.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 15 minut. Dozlatova.

Dobrou chuť přeje Darina.

Domácí pečivo je nejlepší!

Hradecký kváskový chléb

Hradecky1.jpg (229 KB)

Pain a l’ancienne - rustikální bagety

bagety.jpg (96 KB)

Housky s lněným semínkem

housky_1.jpg (103 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Darina Vitíková