cokoladove6.jpg (111 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Tenhle recept je tak dobrý, že k vaflím stačí kopeček neslazené šlehačky a trochu ovoce.

Suroviny

  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g kvalitního kakaového prášku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 500 g kefíru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 100 g nahrubo nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 50 g mletých vlašských ořechů


 cokoladove9.jpg (117 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Obě dvě mouky promíchejte společně s kakaovým práškem, solí a práškem do pečiva. Do robota dejte šlehací metlu a do mísy robota vyklepněte vejce. Přidejte cukr a vyšlehejte do světle žluté, nadýchané, pěny.

Ochuťte vanilkovým extraktem, přidejte kefír, mleté vlašské ořechy, nasekanou čokoládu a sypkou část receptu.
Umíchejte hladké těsto, které dejte péct do vaflovače. Pečte dokud vafle neztuhnou.

cokoladove1.jpg (142 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Podávejte třeba s čerstvou šlehačkou, ovocem nebo polité čokoládou. Výborné jsou přelité rozpuštěným máslem s javorovým sirupem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Sladké vafle na snídani i jako moučník

Zamilované vafle

1.jpg (195 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Vafle ze špaldové mouky

2.jpg (91 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Sladké belgické vafle

3.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama