Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 800 g brambor
- 200 g Pikant slaniny
- sůl a pepř
- 1 lžíce majoránky
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 2 hrsti nasekané petrželové natě
- 100 g sýra s bílou plísní
slaninový dip
- 100 g Pikant slaniny
- 2 stonky jarní cibulky
- sůl a pepř
- 200 g zakysané smetany
Postup
Brambory oloupejte a nastrouhejte. Polovinu brambor nahrubo, polovinu brambor najemno.
Vymačkejte přebytečnou vodu. Do misky s nastrouhanými bramborami přidejte vejce. Ochuťte solí (1 a 1/2 lžičky soli pro začátek), majoránkou a pepřem. Nakonec směs ochutnejte a dolaďte podle své chuti.
Přidejte nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli, nahrubo nastrouhaný brie. Nakonec vsypejte nakrájenou petrželovou nať.
Umíchejte těsto.
Předehřejte si troubu na 200 °C. Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Na něj dělejte lžící hromádky z bramborákového těsta, jemně rozmáčkněte. Jednu placičku vedle druhé. Vložte to vyhřáté trouby a pečte 13 až 15 minut.
Mezitím, co se bramboráčky pečou, připravte si dip. Do mixéru dejte zakysanou smetanu, na kousky nakrájenou slaninu a promixujte. Slanina nemusí být rozmixovaná úplně najemno. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a dolaďte chuť solí a pepřem.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Dnes budou. Vše na to mám, je to rychlé a jdeme na první bowling tak vezmu s sebou.
Včera jsem se předčasně zaradovala, že nám redakce nadělí do nového roku novou kuchařku... A zase nic. Styl vaření + jede dál.
Peču je na elektrické pánvi,taky nejsou mastné,vyzkouším ty vaše.
Ale teda, dala bych si.....mňam!