pagacky3.jpgFoto: Šárka Škachová

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 42 g čerstvého droždí
  • 200 ml mléka
  • 2 vejce
  • 300 g jemně mletých škvarků
  • cukr

Postup

Připravte si kvásek: do malého množství vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přidejte půl lžičky cukru a lžíci mouky. Dobře rozmíchejte a pod utěrkou na teplém místě nechejte vzejít kvásek.

65b2449911023obrazek.jpgFoto: Šárka Škachová

Do mísy dejte mouku a zpracujte ji s vykynutým kváskem, přidejte vejce a po částech zapracujte mléko a mleté škvarky. Vypracujte těsto, nechejte vykynout a poté na pomoučeném vále rozválejte na silnější plát, ze kterého vykrajujte kolečka.

sk5.jpg
MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:
Nejlepší škvarková pomazánka

Na plechu je potřete vejcem rozmíchaným se smetanou, posypejte nasekanými uzenými mandlemi a uzenou solí.
V předehřáté troubě na 170 °C pečte 25 minut.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.

IMG_9275.jpgFoto: Alena Kolaříková