Foto: Šárka Škachová
Suroviny
- 500 g hladké mouky
- 42 g čerstvého droždí
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 300 g jemně mletých škvarků
- cukr
Postup
Připravte si kvásek: do malého množství vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přidejte půl lžičky cukru a lžíci mouky. Dobře rozmíchejte a pod utěrkou na teplém místě nechejte vzejít kvásek.
Foto: Šárka Škachová
Do mísy dejte mouku a zpracujte ji s vykynutým kváskem, přidejte vejce a po částech zapracujte mléko a mleté škvarky. Vypracujte těsto, nechejte vykynout a poté na pomoučeném vále rozválejte na silnější plát, ze kterého vykrajujte kolečka.
Na plechu je potřete vejcem rozmíchaným se smetanou, posypejte nasekanými uzenými mandlemi a uzenou solí.
V předehřáté troubě na 170 °C pečte 25 minut.
Dobrou chuť přeje Šárka Škachová - Gurmánka.
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Tak jsem ty pagáčky dnes udělala, jen ty škvarky jsem neměla jemně mleté, ale hrubě. Jsou moc dobré, krásně nadýchané.
Recept se mi líbí, je jednoduchý a to mám ráda.