631effcd6b07aobrazek.jpg
Foto: Semix Pluso

Základní recept na 500 g granoly:

  • 120 g Klíčených quinoa lupínků
  • 150 g Klíčených ovesných vloček
  • 50 g sušených rajčat (ne v oleji)
  • 50 g dýňových semínek
  • 100 g vlašských oříšků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička oregana
  • sůl, pepř, chilli vločky

Postup:

Všechny suroviny kromě sušených rajčat a quinoa lupínků smícháme dohromady a dáme péct na 160°C na dobu cca 30 minut. Během pečení granolu každých 10 minut promícháváme. Po upečení do granoly vmícháme quinoa lupínky, které jsou hezky křupavé i bez pečení, a nadrobno nakrájená sušená rajčata.

Slaná granola je zdrojem komplexních sacharidů a zdravých tuků a z části také bílkovin. Pokud byste si chtěli dát granolu k hlavnímu jídlu, přidat můžete například zmíněné vejce, maso či oblíbenou luštěninu.

Zdroj receptu: Semix Pluso

Úžasné podzimní snídaně

Pečené hrušky s pekanovými ořechy

59ef23f508177DSC-0332.jpg

Krémová ovesná kaše

74169782_2136778593294530_3551474397971742720_n.jpg

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková