Foto: Semix Pluso
Základní recept na 500 g granoly:
- 120 g Klíčených quinoa lupínků
- 150 g Klíčených ovesných vloček
- 50 g sušených rajčat (ne v oleji)
- 50 g dýňových semínek
- 100 g vlašských oříšků
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžička oregana
- sůl, pepř, chilli vločky
Postup:
Všechny suroviny kromě sušených rajčat a quinoa lupínků smícháme dohromady a dáme péct na 160°C na dobu cca 30 minut. Během pečení granolu každých 10 minut promícháváme. Po upečení do granoly vmícháme quinoa lupínky, které jsou hezky křupavé i bez pečení, a nadrobno nakrájená sušená rajčata.
Slaná granola je zdrojem komplexních sacharidů a zdravých tuků a z části také bílkovin. Pokud byste si chtěli dát granolu k hlavnímu jídlu, přidat můžete například zmíněné vejce, maso či oblíbenou luštěninu.
Zdroj receptu: Semix Pluso
Úžasné podzimní snídaně
Pečené hrušky s pekanovými ořechy
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář