Foto: Alena Kolaříková
Jednoduché suroviny a ještě jednodušší příprava. Růžičkovou kapustu nechejte na pánvičce jen krátce. Aby zůstala zelená a křupavá. Jinak bude připomínat kapustu ze školní jídelny.
Suroviny
- 600 g růžičkové kapusty
- 2 cibule
- 300 g uzeného masa vcelku
- 100 g vlašských ořechů
- 1 lžíce sádla
- sůl a pepř
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce medu
Postup
Velkou pánev dejte rozehřát na plotnu a dejte do ní kus sádla. Vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli a opékejte pět minut. Přidejte kapustičky rozkrojené napůl a zbavené tvrdé části. Znova společně opékejte dalších pět minut.
Uzené maso nakrájejte na větší kostičky a vsypejte do pánve ke kapustičkám s cibulí. Ochuťte lžičkou soli a trochou pepře. Vše společně opékejte pět až deset minut, za stálého míchání. Kapustičky musí zůstat pořád svěže zelené. Ochuťte octem a medem, zasypejte nasekanými ořechy a prohřívejte minutu až dvě.
Přesuňte na talíře a ihned podávejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Kapustičky na smetaně s bramborovými noky
Foto: Alena Kolaříková
Čerstvé řepové těstoviny s kapustou a slaninou
Foto: Alena Kolaříková
Špagety s netradičním pestem z kapusty a vlašských ořechů
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář