DSC_0385.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Jednoduché suroviny a ještě jednodušší příprava. Růžičkovou kapustu nechejte na pánvičce jen krátce. Aby zůstala zelená a křupavá. Jinak bude připomínat kapustu ze školní jídelny.

Suroviny

  • 600 g růžičkové kapusty
  • 2 cibule
  • 300 g uzeného masa vcelku
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce sádla
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce medu

Postup

Velkou pánev dejte rozehřát na plotnu a dejte do ní kus sádla. Vsypejte nahrubo nakrájenou cibuli a opékejte pět minut. Přidejte kapustičky rozkrojené napůl a zbavené tvrdé části. Znova společně opékejte dalších pět minut.

Uzené maso nakrájejte na větší kostičky a vsypejte do pánve ke kapustičkám s cibulí. Ochuťte lžičkou soli a trochou pepře. Vše společně opékejte pět až deset minut, za stálého míchání. Kapustičky musí zůstat pořád svěže zelené. Ochuťte octem a medem, zasypejte nasekanými ořechy a prohřívejte minutu až dvě.

Přesuňte na talíře a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Kapustičky na smetaně s bramborovými noky

kapusta.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Čerstvé řepové těstoviny s kapustou a slaninou

kapusta2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Špagety s netradičním pestem z kapusty a vlašských ořechů

kapusta3.jpg

Foto: Alena Kolaříková