dy.jpg
Foto: Pernerka

Suroviny:

Korpus

  • 1,5  hrnku špaldové celozrnné mouky Pernerka 
  • 1 hrnku třtinového cukru 
  • 1 hrnek mléka
  • 3 hrnku oleje
  • 30 g holandského kakaa
  • 2 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL jedlé sody
  • špetka soli

Náplň

  • 2 tvarohy
  • 1 tabulka vysokoprocentní čokolády nakrájené na kousky
  • 1 hrnek cukru
  • 140 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokaido)

Postup: 

Veškeré sypké suroviny na korpus promísíme a poté vmícháme zbylé přísady. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme úplně vychladnout a vydlabeme prostředek, necháme pouze tenké dno a okraje vysoké cca 1,5 cm. Vydlabané těsto si dáme stranou.

Na dno dortu pokládáme banány. V misce smícháme všechny ingredience na náplň a tu poté navrstvíme na banány. Nakonec náplň posypeme kousky z vydlabaného korpusu. Dort necháme v lednici alespoň 2 hodiny uležet.

Další sladké dýňové recepty, které můžete vyzkoušet:

Dýňový dort s čokoládou

1.jpg (206 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Podzimní dýňový cheeecake

2.jpg (124 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Dýňový koláč z čočkové mouky

3.jpg (119 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama