83709572_2492300334368517_4965716758137667584_n.jpg (89 KB)

Suroviny

  • 50 g špaldové mouky
  • 40 g mandlové mouky
  • 15 g prášku čokoládového pudinku
  • 25 g kakaa
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 120 ml mléka
  • 180 g jablečné pyré
  • sníh ze 2 bílků
  • 3 banány

Postup

Smícháme suché suroviny do kterých postupně zamícháme suroviny mokré, sníh z bílků opatrně zapracujeme na konec.

Těsto pečeme v dortové formě při 180 stupních cca 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout a vydlabeme lžící střed, necháme si kousek od kraje - nedlabeme až na dno - základ musí zůstat.

Na korpus dáme banány, přidáme krém, posypeme vydlabaným rozdrobeným těstem.

Dort chladíme v lednici nejlépe přes noc.

Dobrou chuť přeje Hanka Rychovská - Z lásky k jídlu.

Zdravé banánové pochoutky na našem magazínu

Banánové lívance

bananlivance.jpg (174 KB)

Banánové mufiny

bananovemuf.jpg (76 KB)

Banánový chlebíček

banana.jpg (99 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Hana Rychnovská

Reklama