• Náročnost: snadná
  • Doba přípravy: asi 20 minut
  • Celkový čas přípravy: asi 60 minut
  • Vystačí na: asi 16 porcí


Přísady

Na korpus:

  • 1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
  • 100 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 75 ml mléka
  • Na náplň:
  • 500 ml vychlazené smetany ke šlehání
  • 100 ml vody
  • 3 banány


Na žížaly:

  • 1 balíček Dort-želé čirého Dr.Oetker
  • 250 ml červeného džusu (červený multivitamín, jahodový,  malinový, brusinkový nebo červený grep)

Ještě potřebujeme:

  • elektrický ruční šlehač
  • dortovou formu (průměř 26 cm)
  • brčka s větším průměrem

Příprava

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

  • Elektrická trouba: 170°C
  • Horkovzdušná trouba: 150 °C
  • Plynová trouba: stupeň 2

Doba pečení: asi 35 – 40 minut

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na větší dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus. Povrch posypeme rozdrobeným korpusem. Na žížaly připravíme Dort-želé s džusem podle návodu na obale. Želé nalijeme do menšího plechu a ihned vložíme brčka, která ponoříme a  zatížíme např. malým talířkem. Brčka musí být zcela ponořená. Uložíme do chladničky asi na 1 hodinu ztuhnout. Poté žížaly z jedné strany brček opatrně vymačkáme. Žížaly položíme na dort.

Více receptů naleznete zde. 

Reklama