obrazek.jpgFoto: Babiččina volba

Ingredience:

  • 2 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 70 g hořké čokolády (ideálně klasická na vaření, kolem 67 % kakaa)
  • 50 g másla
  • 150 g hladké špaldové/Univerzální mouky Babiččina volba
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na dokončení:

  • drobné ovoce
  • čerstvá bylinka
  • šlehačka

Postup

Rozehřejte troubu na 160 °C. V rendlíku nechte rozpouštět čokoládu s máslem a mezitím v míse vyšlehejte do světlé pěny celá vejce s cukrem. Rozpuštěnou čokoládu s máslem míchejte stěrkou a nechte stranou chladnout. V misce zatím smíchejte mouku Babiččina volba, kakao a kypřicí prášek. Do vajec opatrně přilévejte vlahou čokoládovou směs a zašlehávejte. Když je plně zapracovaná, udělejte totéž se suchou směsí. Těsto vychází na malý pekáček. Pečte 15 minut a během pečení troubu neotevírejte. Po vychladnutí nakrájejte na kostky. Podávejte se šlehačkou, čerstvým ovocem a bylinkou.

Víkendový dezert: Nepečený kakaový dort Malakov

645dfc42a4b86obrazek.jpgFoto: Šárka Škachová