Hezký den, radostné vaření, dobrou chuť a dostatek jídla všem, nám přeje svými úžasnými veršíky i čtenářka krokodýlice
Dobrý den!
Posílám malý příspěvek na dnešní téma:
Vzpomínám s láskou na babičku:
Když pekla nebo vařila,
já koukala jsem pod pokličku,
z vůní se hlava točila.
Cmunda, štrůdl, bramboračka
nebo švestkové knedlíky.
Asi by to byla hračka
vykrmit z nás cvalíky.
Naštěstí to napravily
kolo, míč a švihadlo.
Stačilo být chvíli venku
a zase nám vyhládlo.
Mé první dětské vaření?
Česnečka takéi „oukrop“ zvaná,
na závěr mého snažení
pak amoletka promazaná.
Každé sousto je kus básně,
hladovému není krásně.
Když se ale nasytí,
oči se mu rozsvítí.
Hezký den, radostné vaření a dobrou chuť a dostatek jídla všem přeje
krokodýlice
___________
Milá krokodýlice, já vím, že se opakuji, ale Vy opravdu dokážete složit verše úplně na všechno! Tak jako jste skvělá básnířka, určitě jste i stejně báječná kuchařka... Děkuji za příspěvek - ukládám do redakční sbírky:)
Hezký den s vařením přeje Saša
Tématem dnešního dne 31. května je: Jídlo, na které nezapomenu
Pokud jste čerstvé nevěstinky, anebo bydlíte se svým přítelem jen krátce, možná si na své první uvařené jídlo ještě vzpomenete, ale my to téma malinko zpestříme i pro ty, co už mají první jídlo nějaký ten pátek za sebou, žijí ve společné domácnosti dlouho, ale také pro ty, které jsou třeba sami.
Napište nám - např.
- Jaké jídlo máte nejraději
- Jaké jídlo vaříte nejraději
- Jaký máte největší zážitek z vaření
- Co se vám kdy povedlo či nepovedlo
- Zda vaříte lépe vy nebo váš partner
- Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo u maminky
- A nebo také jaké nejzajímavější jídlo jste ochutnaly v zahraničí
Napište prostě co chcete, nechci po vás konkrétní odpovědi, ale příběh, který se týká vaření a na který ráda vzpomenete. A můžete klidně přihodit i nějaký „netradiční“ recept, který se třeba u vás dědí po generace (můžete a nemusíte).
Pište na radakční e-mail: redakce@zena-in.cz
A protože věřím, že kuchařinek je nás velká spousta a veselých příběhů ještě víc, výherkyně budou tentokrát vylosovány dvě.
Jedna od nás dostane kuchařskou knihu: Labužníkovy historky (skvělá, také jsem ji četla a pobavila mě), a druhá obdrží dva elegantní šálky s podšálkem od firmy Tescoma.
Hezký den s Ženou – in (a s vařečkou))
Nový komentář
Komentáře
ToraToraTora — #7 já si je kupuji také hotové-buď v Bille-to jsou z Rakouska,mají i špenátové nebo v Lidlu teď novinka,ale prostě není to ono a hlavně,chtěla bych je umět sama.Minulý týden je vařil kuchař v ORF,ale bohužel jsem si to nenahrála,jak jednou ochutnáš origoš,tak ho prostě chceš mít.Tam je to velice oblíbená příloha.
mdvori1 — #6 V Prostřeno jeminulý týden paní vařila a neuměla je, tak je koupila, ale pokud chceš domácí, tak si vygůgli recept, je to počeštělé, vaří se to i u nás a jmenuje se to špecle
když jsem byla v Německu,tak jsem ochutnala jejich krajové jídlo a to jsou Spätzle,bohužel je neumím,je to příloha-z mouky,vajec a minerální vody-vaří se a je to jako příloha i například ke smaženému řízku s jäggersosse(žampionovou omáčkou)-to jsem si myslela,že nikdy nebudu jíst,co to je za kombinaci a teď bych se po tom utloukla,ale oni ty Němky mi nechtěly bohužel říct,jak se Spatzle dělají,že na tom prý nic není,tak snad se mi jednou podaří je umět tak jako ony
Něco jsi mi připomněla
já mám hlavu děravou
palačinky jsem slíbila
pro rodinku pažravou
nebudou však plné džemu
budou tajit špenát s masem
snad mě za to nevyženú
nebo to nehodí za psem
Co škubánky a nudle s mákem?
Dnes jedla bych je pod velkým tlakem
Měla jsem to obdobně o prázdninách, babička byla vyučená kuchařka, takže my jsme k míči, kolu a švihadlu ještě skákali gumu