Suroviny
1 kg krkovičky s kostí
1/2 l černého piva
6 velkých cibulí
trochu rajčatového protlaku
10 stroužků česneku
sůl a pepř
kmín
Postup
Maso osolíme, ochutíme pepřem (a nešetříme) a kmínem. Dáme do pekáče, přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, česnek nakrájený na plátky a zalijeme pivem.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C bez přikrytí.
Výbornou přílohou je čerstvý chléb a pivo. :-)
Dobrou chuť přeje Hanka.
Nový komentář
Komentáře
ulozeno a brzo to udelam
Místo protlaku jsem dala dle rady pikantní kečup a maso ještě před tím nechala marinovat v tatarce - rozhodně všem doporučuji, protože výsledek byl zajímavý a to maso bylo opravdu křehoučké a šťavnaté. Poradila mi to kamarádka, tak to teď aplikuju téměř na každé maso, když mám tatarku, tak dám tu a když ne, tak dám majolku (přijde mi to zajímavé, protože pak už nepřidávám tuk a to maso je přitom dobré - chce to ovšem svojí oblíbenou značku - u nás je to hellmans, asi jako ve většině rodin:))
je to dobré,ale místo protlaku dávám na obměnu ostrý kečup
To bude mňamózní.Jdu koupit tu krkovičku a pivo.
je to dobré,ale bez protlaku
já bych protlak nedávala, na pivu peču často