Divoké krevety Mylord Premium pocházejí z volného moře u pobřeží Argentiny. Jsou známé svou intenzivní červenou barvou, která pochází z jejich stravy – mořských řas bohatých na astaxhantin. Díky krunýři se dají připravit přímo na grilu, aniž by maso ztratilo svou šťavnatost, a tak si při vaření vždy zachovají svou plnou chuť a vláčnost.

Ať už krevety použijete do exotických pokrmů nebo jako luxusní přílohu, jejich jemná chuť si najde místo v každé kuchyni. Nechte se inspirovat například receptem na krevety v tempuře, které budou skutečnou lahůdkou pro vaše chuťové pohárky.

409a1a0015b97-obrazek.jpg

2 porce

Příprava: 30 minut

INGREDIENCE NA KREVETY:

  • 8 ks divokých krevet Mylord Premium (13/15)
  • 5 cm zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 100 ml bílého vína
  • sůl a pepř

INGREDIENCE NA TEMPURU:

  • 20 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 3 g prášku do pečiva
  • 3 bílky
  • 25 g vody
  • 80 g slunečnicového oleje + olej na smažení

INGREDIENCE NA MAJONÉZU:

  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce sweet chilli omáčky
  • 1 hrst nasekaného koriandru
  • sůl a pepř

8f50f621aeac4-obrazek.jpg

Příprava:

  1. Krevety oloupejte, osušte a přendejte do mísy. Přidejte k nim jarní cibulku a na menší kousky nakrájený a oloupaný zázvor. Osolte, opepřete a zalijte bílým vínem. Vše promíchejte a nechte alespoň 10 minut marinovat. 
  2. Mezitím si připravte tempuru. Bílky oddělte od žloutků. Všechny suché ingredience promíchejte v míse a poté přilijte vodu a olej. Znovu promíchejte a na závěr vmíchejte bílky. 
  3. Olej na smažení rozehřejte v hlubší pánvi nebo rendlíku (ideálně na teplotu 150 stupňů). Oleje by mělo být tolik, aby v něm při smažení mohly krevety plavat.
  4. Krevety osušte od marinády a obalte v těstíčku. Zhruba 3 minuty smažte dozlatova. 
  5. Krevety v tempuře podávejte s domácí majonézou – smíchejte sweet chilli omáčku, nasekaný koriandr a poté směs dochuťte solí a pepřem.

Připraveno ve spolupráci s slepicarna-blog.cz Štěpánem Vašákem.

29ec4f0c476e4-obrazek.jpg