IMG_20200208_140726.jpg (121 KB)

Jednou z důležitých složek v tomto receptu je čerstvý koriandr. Kdo ho nemá rád, může ho vynechat. Vynechat ho musíte taky v případě, že se snažíte sehnat koriandr asi v šesti různých obchodech a všude mají hromady petržele, rozmarýnu a máty, ale koriandr ani jeden. 

Máte rádi koriandr? Pěstujete si ho doma nebo někde kupujete? Kde ho spolehlivě seženete?

Suroviny

  • balení 350 g rýžových nudlí
  • 400 g krevet
  • 1 velké avokádo
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 stonky lahůdkové cibulky
  • 400 g kokosového mléka
  • kousek nasekané citronové trávy (asi 1/4 lžičky)
  • 1 lžíce kari 
  • 1 lžíce koření garam masala
  • sůl podle chuti
  • kokosový olej
  • hromada najemno nasekaného koriandru

Postup

Nudle připravte podle návodu na obalu. Většinou stačí, když je vložíte do osolené vroucí vody a necháte pár minut odstát. Až jsou měkké, sceďte je.

Ve velké pánvi (ideálně wok) rozehřejte kokosový olej. Dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli a plátky česneku. Zasypejte kari a garam masala. Promíchejte a minutu opékejte.

Přidejte krevety a ihned zalijte kokosovým mlékem. Dochuťte najemno nasekanou citronovou trávou. Povařte asi deset minut. nakonec vmíchejte nakrájené avokádo a lahůdkovou cibulku na kolečka. Ještě minutu prohřejte.

Do pánve přidejte nudle, promíchejte a ještě další minutu povařte. 

Na talíři posypejte koriandrem a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Voňavé exotické pochoutky

Kokosové kuře s limetou a chilli

kurelimeta.jpg (224 KB)

Pho Bo

DSC_0192.jpg (98 KB)

Asijská pánev s mletým masem a křepelčími vajíčky

nudle1.jpg (134 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama