Suroviny
- 350 g mražených krevet
- 1 malá cibule
- 1 velká mrkev
- 2 lžičky sušeného zázvoru
- 2 lžičky garam masala
- 450 g kokosového mléka
- 3 jarní cibulky
- 1 stonek citronové trávy
- 3 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
- 1 balení čínských nudlí (500 g)
- trocha slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
Postup
Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Ochuťte solí a vhoďte do ní celé balení čínských nudlí. Doma jsme se shodli na tom, že to klidně může být i balení a půl, tedy 750 g suchých asijských nudlí.
Přiklopte poklicí a dále si tohoto hrnce nevšímejte. Nudle scedíte až předtím, než je vsypete do pánvičky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Společně dejte restovat na rozehřátý olej ve velké pánvi. Chvíli opékejte, dokud nezačne cibule zlátnout. Přidejte krevety, které jste předtím nechali povolit. Zasypejte zázvorem a garam masalou, osolte. Vsypejte bílé části jarní cibulky, nakrájené na kroužky. Vložte celou citronovou trávu, překrojenou napůl.
Zalijte kokosovým mlékem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu duste asi tři minuty. Odklopte poklici a vsypejte na kolečka nakrájené zelené části jarní cibulky a nasekaný koriandr.
Do pánve přidejte okapané čínské nudle, promíchejte.
Ihned podávejte a moc si pochutnejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Skvělé recepty s krevetami
Čočkové ragú s mátou a krevetami
Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Krevety nejím a ani žádné jiné takové potvory.Nechutná mě to.
Mňam...úplně se mi sbíhají sliny na jazyku.