DSC_1892-1160x774.jpg (49 KB)

Suroviny

  • 350 g mražených krevet
  • 1 malá cibule
  • 1 velká mrkev
  • 2 lžičky sušeného zázvoru
  • 2 lžičky garam masala
  • 450 g kokosového mléka
  • 3 jarní cibulky
  • 1 stonek citronové trávy
  • 3 hrsti nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 balení čínských nudlí (500 g)
  • trocha slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř

IMG_20190218_114448-1160x2055.jpg (74 KB)

Postup

Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Ochuťte solí a vhoďte do ní celé balení čínských nudlí. Doma jsme se shodli na tom, že to klidně může být i balení a půl, tedy 750 g suchých asijských nudlí.

Přiklopte poklicí a dále si tohoto hrnce nevšímejte. Nudle scedíte až předtím, než je vsypete do pánvičky.

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev nastrouhejte nahrubo. Společně dejte restovat na rozehřátý olej ve velké pánvi. Chvíli opékejte, dokud nezačne cibule zlátnout. Přidejte krevety, které jste předtím nechali povolit. Zasypejte zázvorem a garam masalou, osolte. Vsypejte bílé části jarní cibulky, nakrájené na kroužky. Vložte celou citronovou trávu, překrojenou napůl.

Zalijte kokosovým mlékem. Přiklopte poklicí a na mírnou teplotu duste asi tři minuty.  Odklopte poklici a vsypejte na kolečka nakrájené zelené části jarní cibulky a nasekaný koriandr.

Do pánve přidejte okapané čínské nudle, promíchejte.

Ihned podávejte a moc si pochutnejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Skvělé recepty s krevetami

Rybí polévka s krevetami

polevkarybi1.jpg (114 KB)

Krevety s letní zeleninou

5b90f708d5c13obrazek.png (991 KB)

Čočkové ragú s mátou a krevetami

coc1.jpg (100 KB)

Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková

Reklama