Suroviny
1 lžíce másla
1 lžíce nastrouhaného křenu
3 lžíce kysané smetany
1/2 lžičky octa
sůl
cukr
1 - 2 žloutky
Postup
Rozpustíme máslo a vmícháme do něj strouhaný křen. Přidáme po lžičkách kysanou smetanu a ocet podle chuti. Osolíme, osladíme a hodně zahřejeme, ale už nevaříme. Odstavíme a do horké omáčky zašleháme žloutky.
Dobrou chuť přeje Helena.
Nový komentář
Komentáře
Křenovou omáčku nemám moc rád, takže křen nepřichází v úvahu, ale co miluji, je rozhodně koprová omáčka nakyselo, recept můžete zkusit kdyžtak na http://www.recept-omacka.cz/354/koprovka-nakyselo-po-vesnicku
nedelam ji ani ji nejim
anastasska — #12 Používam na všechno kysanou smetanu,sladkou vůbec a vařim ji normálně.Nikdy se mi nezdrcla.Křenovou jsem dělala zrovna včera,ňam.
Jeste jsem neslysela,ze se kysana smetana vari,dava se nakonec do omacek,ale varit,zdrcne se to,to je divne ,ke vsemu krenova se vari uplne jinak,ona i ta kase v te mysce je nevzhledna
no fuj
křenovou omáčku doma nikdo nechce jíst
mňam tak křen ten teda můžu
bubidani — #4
jj, taky jsem si všimla, ale stejně mě to vždycky dostane
Očekávala bych, že v omáčce bude mouka
. Jsou tam sice ty žloutky, ale přesto, není omáčka řídká? Navíc, já do omáček žloutky nedávám a křenová by podle mého názoru mělá být bílá, ne žlutá.
Už jste ji někdo vyzkoušeli?
já snad neznám chlapa,kterej by neměl rád křenovou omáčku.Kromě mýho manžela.Jsem ráda.Taky to nejím,tak to aspoň nemusím vařit
Já křen vyloženě nesnáším, ale proti gustu...
Vždycky si vzpomenu na strejdu, jak si do křenové omáčky přihodí ještě dvě hrsti čerstvě nastrouhaného křenu.
Myškomedvídek — #1 všimla jsem si že v rubrice vaření je zavádějicí obrázek téměř pravidlem, tak se nad tim už ani nepozastavuji
křenovou omáčku s uzeným a knedlíkem dělám,je zdravá a u nás oblíbená
Myškomedvídek — #1
taky si říkám že ta kaše je fakt super křenová omáčka 
Miluju křenovku s uzeným a HK
křenovou omáčku máme moc rádi,proč je na obrázku bramborová kaše?