polevka.jpgFoto: Alena Kolaříková

Jednoduché a rychlé. Polévka, která pokaždé chutná trochu jinak. Protože můžete střídat zeleninu podle chuti a obsahuje lednice či spíže.

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • zelenina a brambory podle chuti a obsahu lednice (přibližně 700 g celkem)
  • sůl a koření podle chuti

Postup

V hrnci zahřejte olivový olej a opečte na něm cibuli a česnek. Přidejte kousky zeleniny a brambory. Sůl a koření.

Zalijte vodou nebo vývarem a vařte doměkka.

Poté rozmixujte úplně dohladka.

Podávejte s křupavými krutony z toustového chleba nebo s opečenými plátky bagety. Skvělé jsou i kousky zeleniny lehce opečené na másle. A klidně zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.

Dobrou chuť přeje Elly.

4.jpgFoto: Alena Kolaříková

5.jpgFoto: Alena Kolaříková