Foto: Alena Kolaříková
Jednoduché a rychlé. Polévka, která pokaždé chutná trochu jinak. Protože můžete střídat zeleninu podle chuti a obsahuje lednice či spíže.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- zelenina a brambory podle chuti a obsahu lednice (přibližně 700 g celkem)
- sůl a koření podle chuti
Postup
V hrnci zahřejte olivový olej a opečte na něm cibuli a česnek. Přidejte kousky zeleniny a brambory. Sůl a koření.
Zalijte vodou nebo vývarem a vařte doměkka.
Poté rozmixujte úplně dohladka.
Podávejte s křupavými krutony z toustového chleba nebo s opečenými plátky bagety. Skvělé jsou i kousky zeleniny lehce opečené na másle. A klidně zakápněte trochou kvalitního olivového oleje.
Dobrou chuť přeje Elly.
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář