Foto: Iswari
Potřebujete
- 3 červené papriky
- 5 středních mrkví
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 3 lžíce Hrachového proteinu Iswari
- zeleninový vývar
- na doladění balzamikový krém a bylinky dle chuti
Postup
Papriky překrojte napůl a vložte do olejem vytřeného pekáčku řeznou stranou dolů. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na špalíky, cibuli na klínky a naskládejte k paprikám do pekáčku. Zastříkněte olivovým olejem. Pečte na 200 °C asi 30 minut tak, aby zelenina chytla barvu. Z paprik sloupněte slupku a vyndejte jádřinec. Upečenou zeleninu dejte do hrnce a zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla tak akorát ponořená. Ochuťte solí, pepřem a pár minut povařte. Rozmixujte na hladký krém. Na závěr vsypte hrachový protein a opět krátce promixujte. Na talíři polévku dozdobte balzamikovým krémem, který polévce dodá šmrnc. Dle chuti a sezóny posypte bylinkami.
TIPY
Stejným způsobem můžete připravit i jiné druhy krémových polévek. Vždy se držte podobné barvy zeleniny. Vyzkoušejte upéct cuketu, pórek a růžičky brokolice. Nutriční hodnotu můžete zvýšit opět rostlinným proteinem, tentokrát třeba rýžovým.
Pokud se zamilujete do krémových zeleninových polévek a budete je připravovat často, ušetří vám čas použití většího stolního mixéru. Většina z nich má dokonce předpřipravený program „soup“, přímo pro přípravu polévek.
Nový komentář