Suroviny
- balíček bílého chřestu
- sůl a bílý pepř, kousek citronu, lžička cukru
- 200 ml smetany
- kousek másla
- trocha hladké mouky
- den starý rohlík
Postup
Chřest oloupeme škrabkou na brambory až po hlavičku a dáme ho do vysokého úzkého hrnce tak, aby byl ponořený po hlavičky. Do vody přidáme sůl, plátek citronu a lžičku cukru. Vaříme asi 10 minut. Pak chřest vyjmeme a odřízneme hlavičky. Ty můžeme použít vcelku do polévky nebo třeba k masu nebo do chřestového koláče. Zbytek chřestu rozmixujeme úplně dohladka s chřestovým vývarem. Dochutíme bílý pepřem.
Mezitím rozpustíme máslo, můžeme (ale nemusíme) ho trochu zasypat hladkou moukou, aby byla polévka hustší, a přilijeme smetanu. Vmícháme do polévky. Provaříme (s moukou trochu déle) a servírujeme posypané křupavými krutony z rohlíku.
Partnerem rubriky Vaření je značka Maggi a stránky www.maggi.cz, kde najdete mnoho zajímavých receptů. Chceme vám doporučit i facebookové stránky značky, kde se stále něco děje a každý den zde najdete zajímavé tipy a inspiraci – můžete se stát členemhttps://www.facebook.com/MaggiCZSK |
---|
Dobrou chuť přeje elly
Nový komentář
Komentáře
Určitě vyzkouším :)))
Tak si říkám , že bych ji už také někdy měla udělat...
Zatím jsem neochutnala, ale možná vyzkouším
Polévku z chřestu jsem ochutnala u kamarádky a byla výborná. Někdy bych se také měla pustit do kuchtění a nějakou dobrou polévku uvařit...
dobrota
Chřest jsem už jedla,ale polévku z něho zatím ne.
Chřest jsem nikdy nejedla, zajímalo by mě jak chutná
vyzkouším:)
vypadá to úžasně
dala bych si, jen je chřest dost drahý
Polévku jsem nikdy neochutnala. Ale přiznám se, že chřest jsem si nějak zvlášť neoblíbila.
mám ráda
Na chřest mě navedla dcera.A od té doby si ho kupuji,ale většinou sterilovaný.
dělávám ale jím ji sama
mám rád
vypadá lákavě
Ta bude dobrá
ještě jsem ji neměla, ráda vyzkouším
taky dělám
Dobrý tip, možná také zkusíme
.