hrachovykrem.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 500 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • 200 ml zakysané smetany
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 malá cibule
  • kousek másla
  • sůl
  • mletý pepř Avokádo
  • špetka muškátového oříšku Avokádo
  • chilli sůl v mlýnku Avokádo

Postup

V hrnci rozpusťte kousek másla, na kterém osmahnete cibuli, nakrájenou nadrobno. Jen lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek. Do hrnce vlijte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a muškátový oříšek a nechejte deset minut vařit.

Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený. Přidejte do polévky smetanu. Ještě asi minutu povařte, aby se ohřála. Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, aby byla opravdu hladká.

Ozdobte a ochuťte chilli solí z mlýnku a dokřupava opečenou slaninou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Česneková krémová polévka

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Rychlá kmínová polévka

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Studení letní boršč

3.jpg

Foto: archiv redakce