b82381372fd61-obrazek.jpgFoto: Shuttestock

Ingredience:

  • 1 máslová dýně (nebo jiný druh)
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev
  • 1 červená brambora
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml kokosového mléka
  • 1 lžička kari koření
  • sůl, pepř
  • plátek másla na smažení
  • bílý jogurt při podávání
  • slunečnicová semínka

Postup

V hrnci si rozpusťte plátek másla a nechte na něm zesklovatět najemno pokrájenou červenou cibuli.

Máslovou dýni zbavte slupky a jádřince a pokrájejte ji na kostky. Ty přidejte k cibuli do hrnce a osmažte je. K osmaženým kostkám dýně přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a bramboru nakrájenou na kostičky.

Zeleninu zalijte vývarem. Přidejte sůl, pepř, lžičku kari koření, promíchejte a nechte vařit pod pokličkou, dokud nebude zelenina měkká. Přibližně 20 minut.
Nyní přidejte 150 ml kokosového mléka pokojové teploty. Nechte minutku probublat.

Teď už stačí jen polévku rozmixovat ručním mixérem, případně dochutit, a dýňový krém můžete podávat. Na každý talíř přidejte lžíci bílého jogurtu a pár slunečnicových (nebo dýňových) semínek. Dobrou chuť!

Tipy a rady
Pokud byste polévku podávali výhradně dospělým, doporučujeme ji dochutit troškou chilli, aby získala skvělý šmrnc. Polévku s kokosovým mlékem můžete podávat i s plátky kokosu.

Zdroj receptu: Mora