Horkých krémových polévek není nikdy dost. Batáty jsou v naší zemi trochu opomíjená potravina a je to škoda. Zkuste si na ně zvyknout a používat je do polévek, jako přílohu, ale také jako hlavní jídlo.
Suroviny
- 400 g batátů
- 1 cibule
- zeleninový vývar
- 100 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- kousek másla
- sůl
- pepř
- pár plátků toastového chleba na krutonky
Postup
V hrnci si rozehřejte máslo a osmahněte na něm na malé kostky nakrájenou cibuli. Opékejte až zesklovatí. Přidejte na kostky nakrájené oloupané batáty. Promíchejte, osolte, opepřete a zalijte vývarem.
Vařte batáty doměkka. Až jsou měkké, přidejte k nim zázvor. Promíchejte a rozmixujte dohladka.
Ještě lehce prohřejte a přidejte smetanu, která krém zjemní. Dobře rozmíchejte a polévku podávejte. Horkou, posypanou krutony.
Dobrou chuť přeje Elly.
Krémové polévky, které zahřejí v každém počasí
Krémová polévka z pečených celerů
Brokolicový krém s kokosovým mlékem
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Dala bych si houbový krém, ale momentálně držím dietu.
Úžasná jídla.
nejraději máme brokolicový krém se smetanou