DSC_0461.jpg (102 KB)

Horkých krémových polévek není nikdy dost. Batáty jsou v naší zemi trochu opomíjená potravina a je to škoda. Zkuste si na ně zvyknout a používat je do polévek, jako přílohu, ale také jako hlavní jídlo. 

Suroviny

  • 400 g batátů
  • 1 cibule
  • zeleninový vývar
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • kousek másla
  • sůl
  • pepř
  • pár plátků toastového chleba na krutonky

DSC_0460.jpg (101 KB)

Postup

V hrnci si rozehřejte máslo a osmahněte na něm na malé kostky nakrájenou cibuli. Opékejte až zesklovatí. Přidejte na kostky nakrájené oloupané batáty. Promíchejte, osolte, opepřete a zalijte vývarem.

Vařte batáty doměkka. Až jsou měkké, přidejte k nim zázvor. Promíchejte a rozmixujte dohladka.

Ještě lehce prohřejte a přidejte smetanu, která krém zjemní. Dobře rozmíchejte a polévku podávejte. Horkou, posypanou krutony.

DSC_0457.jpg (94 KB)

Dobrou chuť přeje Elly.

Krémové polévky, které zahřejí v každém počasí

Krémová polévka z pečených celerů

polevkaceler.jpg (146 KB)

Houbová krémová polévka

houbovykrem.jpg (278 KB)

Brokolicový krém s kokosovým mlékem

brokolicovalogo.jpg (113 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama