susenky.jpg (708 KB)

Když někdy vyzkoušíte domácí sušenky, už nebudete chtít jiné. Většina z nich je velice snadná, nejsou ani drahé a kupované se jim rozhodně nevyrovnají. Stačí zpracovat těsto, z něj vyválet váleček a z toho ukrajovat kolečka, která jen rozválíte nebo rozmáčknete na tvar sušenky. Navíc se často na plechu ještě rozlijí.

Receptů existují tisíce a my pro vás máme samé osvědčené a vyzkoušené.

Suroviny

  • 260 g ghí (přepuštěné máslo)
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 110 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžičky sody
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 100 g hořké čokolády
  • mandle

susenky2.jpg (59 KB)

Postup

Veškeré sypké suroviny vsypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme na kousky nasekané mandle a hořkou čokoládu.

Lžičkou tvarujeme malé hromádky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými bochánky nechávám dost místa, roztečou se na tenké sušenky. 

Pečeme na 180°C 15 - 20 minut.

Dobrou chuť přeje čtenářka Jana - Solnička v kuchyni.

Sušenkové inspirace z našeho magazínu

Bezlepkové mandlové sušenky

susenkymandlove.jpg (144 KB)

Čokoládové sušenky podle Marthy Stewart

cookies_1.jpg (50 KB)

Mandlové sušenky

susenky5.jpg (92 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Uložit

Uložit

Reklama