Když někdy vyzkoušíte domácí sušenky, už nebudete chtít jiné. Většina z nich je velice snadná, nejsou ani drahé a kupované se jim rozhodně nevyrovnají. Stačí zpracovat těsto, z něj vyválet váleček a z toho ukrajovat kolečka, která jen rozválíte nebo rozmáčknete na tvar sušenky. Navíc se často na plechu ještě rozlijí.
Receptů existují tisíce a my pro vás máme samé osvědčené a vyzkoušené.
Suroviny
- 260 g ghí (přepuštěné máslo)
- 250 g hladké špaldové mouky
- 110 g hladké mouky
- 1 a 1/2 lžičky sody
- 1 vanilkový cukr
- 250 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 100 g hořké čokolády
- mandle
Postup
Veškeré sypké suroviny vsypeme do mísy, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vše dobře promícháme. Nakonec vmícháme na kousky nasekané mandle a hořkou čokoládu.
Lžičkou tvarujeme malé hromádky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Mezi jednotlivými bochánky nechávám dost místa, roztečou se na tenké sušenky.
Pečeme na 180°C 15 - 20 minut.
Dobrou chuť přeje čtenářka Jana - Solnička v kuchyni.
Sušenkové inspirace z našeho magazínu
Čokoládové sušenky podle Marthy Stewart
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
mňááám
Dala bych si.
U nás sušenky nefrčí, děti i vnoučata preferují dezerty. Ale ochutnala bych. Jako děti jsme sušenky namáčely do čaje.
Sušenky nepeču...
dělávám sušenky z ovesných vloček
nic pro mě