Hermelín v mandlové krustě

Suroviny

2x Král Sýrů Hermelín Na Vaření
1 pomeranč
1 lžíci rozinek
2 lžíce plátkových mandlí
olej na opékání
1 lžíce brusinkového dipu

Těstíčko
1 dcl piva
3 lžíce hladké mouky
1 vejce
špetka soli

Postup

Oloupeme pomeranč, jednu polovinu pomeranče nakrájím na měsíčky, které opečeme na pánvi. Z druhé poloviny vymačkáme šťávu, kterou na pánvi vyvaříme na polovinu objemu. Poté přidáme rozinky a v pomerančové šťávě je krátce povaříme. Nakonec přidáme opečené měsíčky. Hermelín Na Vaření namočíme do těstíčka, obalíme v plátkových mandlích a pozvolna osmahneme do zlatova. Podáváme s brusinkovým dipem.

Reklama