králík na víně

Suroviny

králík
250 ml bílého vína
2 lžíce kremžské hořčice
10 dkg anglické slaniny
trocha smetany
čerstvý tymián
bobkový list
sůl a pepř
hladká mouka
máslo a olej
masox

Postup

Králíka si naporcujeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce a osmahneme na směsi másla a oleje. Vyndáme z výpeku a vyškvaříme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky.
Přidáme zpět porce králíka, bobkový list a podlijeme vývarem z masoxu a vínem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
Vyndáme maso ven a šťávu dochutíme hořčicí, smetanou a čerstvým tymiánem. Ještě chvíli povaříme, stále mícháme.
Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou nebo rýže.

Dobrou chuť přeje Marcy.