Suroviny
králík
250 ml bílého vína
2 lžíce kremžské hořčice
10 dkg anglické slaniny
trocha smetany
čerstvý tymián
bobkový list
sůl a pepř
hladká mouka
máslo a olej
masox
Postup
Králíka si naporcujeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce a osmahneme na směsi másla a oleje. Vyndáme z výpeku a vyškvaříme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky.
Přidáme zpět porce králíka, bobkový list a podlijeme vývarem z masoxu a vínem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
Vyndáme maso ven a šťávu dochutíme hořčicí, smetanou a čerstvým tymiánem. Ještě chvíli povaříme, stále mícháme.
Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou nebo rýže.
Dobrou chuť přeje Marcy.
Nový komentář
Komentáře
arminka — #6 to ja zas moc nemusim
králíka na smetaně miluji... a mosox bych nikdy nepoužívala je to dehydratovaný výrobek pný Eček
to je dobrůtka, mňam
Já nedávám víno.olej a masox
Tak jsem to vyzkoušela. Olej není potřeba, osmahnout to jde bohatě na sádle, které se vysmaží ze slaniny a ještě na pánvi zbude. Však tam přijde smetana, málo tučné to nebude. Masox naprosto není potřeba. Dala jsem tam navíc cibuli, která to trochu zahustila a sušený tymián hned na pečení. A bylo to výborné, děkuju za podařený recept (já málokdy postupuju přesně, ani když jde o vánočku od babičky). Šlo to jíst i s hrnečkovým knedlíkem.
Mně není jasné, proč dávat masox? Aby nebyla chuť příliš přirozená? Ale už se na králíka dlouho chystám, tak asi něco podobého zkusím
Není mi jasné, kdy tam dám to víno.