Suroviny
2 menší králíci
2 cibule
3 stroužky česneku
10 plátků anglické slaniny
1 lžíce hořčice
250 ml smetany
trocha hladké mouky
asi 50 g másla
300 ml kuřecího vývaru
zelená petrželová nať
sůl a pepř
Postup
Králíka rozdělíme nůžkami na šest porcí (celkem budeme mít tedy 12 menších kousků). Mouku smícháme s čerstvě nadrceným pepřem a v této směsi obalíme kousky králíka.
V hluboké pánvi si rozpálíme máslo (můžeme přidat i trochu oleje), přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kousky a smažíme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a opět chvíli smažíme.
Cibuli, česnek i slaninu vyjmeme a na pánvi opečeme porce králíka. Až jsou dozlatova opečeny, přidáme vývar, hořčici, nadrobno nakrájenou petrželku a snížíme teplotu. Přiklopíme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa.
Do smetany vmícháme trochu mouky, tak aby vznikla hustá směs, kterou vmícháme do hrnce s měkkým masem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme ještě asi 2 minuty.
Podáváme posypané cibulí, česnekem a anglickou. Jako příloha je výborná opečená bageta.
Tip: Nemáte rádi králičí maso? Vyzkoušejte stejně připravit maso kuřecí. Je to také pochoutka.
Dobrou chuť přeje Gábina.
Nový komentář
Komentáře
kralika nemusim
něco podobného už tu bylo,ale králíka máme rádi na všechny způsoby
králík na 100způsobů to můžem

Králík to je skoro jako kočka, králíky nejíme
ŇAM, ale ten kupovaný tak nějak nechutná a domácího už bohužel nemám. A maso můžu jakékoliv, v Thajsku jsem jedla i kobylky, i když lze je vůbec zařadit mezi maso ?