cook

Suroviny

2 menší králíci
2 cibule
3 stroužky česneku
10 plátků anglické slaniny
1 lžíce hořčice
250 ml smetany
trocha hladké mouky
asi 50 g másla
300 ml kuřecího vývaru
zelená petrželová nať
sůl a pepř

Postup

Králíka rozdělíme nůžkami na šest porcí (celkem budeme mít tedy 12 menších kousků). Mouku smícháme s čerstvě nadrceným pepřem a v této směsi obalíme kousky králíka.
V hluboké pánvi si rozpálíme máslo (můžeme přidat i trochu oleje), přidáme cibuli nakrájenou na hrubší kousky a smažíme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a opět chvíli smažíme.
Cibuli, česnek i slaninu vyjmeme a na pánvi opečeme porce králíka. Až jsou dozlatova opečeny, přidáme vývar, hořčici, nadrobno nakrájenou petrželku a snížíme teplotu. Přiklopíme pokličkou a při mírné teplotě dusíme do změknutí masa.
Do smetany vmícháme trochu mouky, tak aby vznikla hustá směs, kterou vmícháme do hrnce s měkkým masem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme ještě asi 2 minuty.
Podáváme posypané cibulí, česnekem a anglickou. Jako příloha je výborná opečená bageta.

Tip: Nemáte rádi králičí maso? Vyzkoušejte stejně připravit maso kuřecí. Je to také pochoutka.

Dobrou chuť přeje Gábina.

TÉMATA:
MASO A RYBY