Foto: Chef Dejv
Suroviny
- 4 kusy králích stehen
- 150 g anglické slaniny
- olej
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- sůl
- pepř
- čerstvý rozmarýn
- drůbeží nebo zeleninový vývar
- 50 g máslo
- 50 g hladké mouka
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 200 g zakysané smetany
Postup
Maso (zadní běhy) prošpikujeme slaninou a opečeme z obou stran na trošce oleje. Maso vytáhneme a orestujeme kořenovou zeleninu, cibuli, trochu slaniny a stroužek česneku. Jakmile je i zelenina zlatá, výpek odvaříme suchým bílým vínem a necháme zredukovat. Vrátíme maso, osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu, zalijeme drůbežím nebo zeleninovým vývarem a dusíme, dokud není maso měkké (cca 60-70 min).
Maso vyjmeme, omáčku přecedíme a zahustíme trochou máslové jíšky. Provaříme a přidáme lžíci dijonské hořčice, zjemníme klasickou a zakysanou smetanou, podle potřeby ještě dochutíme.
Příloha je na vás, hodí se k tomu prakticky cokoliv, knedlík, bramborová příloha, těstoviny nebo rýže.
Dobrou chuť přeje Chef Dejv.
Foto: Alena Kolaříková
Pečený králík se šalotkou a česnekem
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Teda...

Hned bych si to dala, vypadá to skvěle.