Odborníci projektu Všeobecné zdravotní pojišťovny Žij zdravě pro vás připravili sérii receptů do krabiček. Krabičková strava je ideální jídlo v práci, máte totiž přesnou kontrolu, co jíte a jestli jíte pouze zdravé a kvalitní suroviny. Uvaříme si rýžové nudle s tofu a lososa se šťouchaným bramborem.
Rýžové nudle s tofu
Večeře | Energetická hodnota | Cukry | Tuky | Bílkoviny |
1 porce | 1700 – 1800 kJ | 58 – 60 g | 10 – 12 g | 16– 18 g |
Rozměr krabičky: (délka x šířka x hloubka): 15 x 10 x 5 cm
Doba trvání: cca 20 min.
Cena 1 porce: cca 40 Kč
Suroviny pro 2 osoby:
260 g tofu, 80g rýžové nudle, 4 lž. kukuřice, 6 ks malých rajčat, 2 lž. sojové omáčky, 2 lž. slunečnicových semínek, 2 hrsti zelených fazolek, kus celeru, 2 malé lž. oleje, sůl, pepř,
Postup:
Do hrnce dáme vařit vodu. Mezitím si nakrájíme tofu na menší kostičky a vložíme ho do mističky, kam přilijeme sojovou omáčku, promícháme a necháme odležet. Poté dáme vařit cca na 5 minut pod pokličku do vroucí vody rýžové nudle. Než se nudle uvaří, připravíme si grilovací či teflonovou pánev, s doporučeným množstvím oleje. Pokrájíme zbytek zeleniny a na rozehřátou pánev celou směs vložíme, nezapomeneme přidat také naložené tofu v sojové omáčce. Celou směs restujeme do polo měkka přibližně 8 minut. V průběhu si slijeme uvařené nudle, které necháme odstát v cedníku.
Vše necháme vychladnout a skládáme do krabičky (připraveno k ohřevu), ale můžete tento pokrm konzumovat i za studena.
Autor: Bc. Jitka Horáková, DiS., nutriční terapeutka 3.interní klinika 1.LF UK a VFN Praha
Nový komentář
Komentáře
Pěkný návod. Já si myslím, že krabičková dieta je úplně nejlepší pro lidi, kteří prostě nemají čas každý den vařit. Já sama mezi takové lidi patřím, takže si nechávám jídlo dovážet od https://www.dietbox.cz/ a musím říct, že zatím jsem velmi spokojená. Vaří naprosto skvěle, nemám co vytknout. :-)
Tenkrát jsem četla, že to až zase takový zázrak není
jsou to dobré jídla
půjčila jsem si v knihovně knížku Krabičková dieta, nadchla mě a hned jsem koupila oba dva díly. Jsou tam super nápady, dobré recepty a jídelníčky na spoustu dní, takže odpadne pro mě to nejhorší - přemýšlet, co vařit