DSC_1123.jpg (89 KB)

Zpracovat ze zvířat všechno co jde. Tenhle přístup byl dříve běžný, ale časem se lidé stali vybíraví a používají pořád dokola jen části zvířat, které umí zpracovat. Ale třeba takové vnitřnosti, jsou naprostou pochoutkou, když víte co s nimi.

U drůbeže můžeme mluvit o zpracování „od zobáčku po pařátek“. Kuřecí srdíčka mají výbornou chuť a díky našemu receptu vykouzlíte za pár korun výtečné jídlo.

K receptu si můžete zvolit libovolnou přílohu. Konfitovaná srdíčka budou skvělá s rýží, kroupami nebo tarhoňou.

Co je to konfitování? 

Jde o pečení masa nebo zeleniny, které jsou ponořeny do tuku. Takto připravené maso je velice šťavnaté a jemné. Tuk, který používáme, můžeme dochutit podle sebe a poté ještě použít na další vaření či pečení.

Suroviny

  • 1 kg kuřecích srdíček
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • kachní nebo husí sádlo
  • zelená petrželová nať
  • parmezán

DSC_1125.jpg (106 KB)

Postup

Kuřecí srdíčka očistěte, omyjte a osušte. Vsypejte je do pekáče, osolte a opepřete. Přidejte několik snítek čerstvého tymiánu.

Srdíčka  zalijte kachním nebo husím sádlem. Pokud neseženete, můžete nahradit vepřovým sádlem. Srdíčka musí být všechna ponořená v sádle.

Konfitujte v troubě zapnuté na 95 °C, 6 hodin. Poté budou srdíčka hotová. 

Podávejte se zvolenou přílohou, posypané parmezánem a zelenou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Vnitřnosti v naší kuchyni

Krůtí játra se zlatavou cibulkou

kruti1.jpg (72 KB)

Grilovaná kuřecí srdíčka s mini žampiony

DSC_1424.jpg (96 KB)

Jemná paštika z drůbežích jater

DSC_0468.jpg (179 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama