Díky svým účinkům životabudiče se kombucha v Číně považuje za skutečný pramen věčného mládí. Dokonce se říká, že – pokud se pije denně – činí člověka nesmrtelným. Kombucha je ve skutečnosti vlastně houba – nebo lépe řečeno rosolovitý lišejník obsahující mnoho kvasinek a bakterií. Aby vyrostla, potřebuje jako potravu čaj a cukr. Oslazená tekutina začíná kvasit a vzniká lahodně dráždivý čajový nápoj, který dostal stejné jméno jako houba. Neví se přesně, kdo jako první objevil, co může z čaje a z této houby vzniknout. Je však velmi pravděpodobné, že kombucha pochází ze staré Číny. Odtamtud se tento medově zlatý až načervenalý čajový nápoj postupně rozšířil do celého světa. Kombucha je nápoj, který vám skutečně dokáže dodat sílu. Se stopou alkoholu, přesně tou správnou mírou oxidu uhličitého, trochou kofeinu a velkou porcí vitaminů – podle toho jaký čaj použijete – poskytuje tento nápoj organismu sílu a energii. Přirozeně za předpokladu, že kombuchu pijete denně. Ale nic se nemá přehánět, postačí asi 250 ml na den. Kombucha taky výrazně podporuje vlastní obranyschopnost těla. Mnohé látky v ní obsažené potírají viry a bakterie způsobující nemoci. Pro první vyzkoušení je nejlepší zakoupit kombucha jako hotový nápoj. Většinou se vyrábí s černým čajem. Lahvičky dostanete v prodejnách se zdravou výživou, lékárnách, v obchodech s přírodními produkty, ale někdy i v dobře zásobených drogistických odděleních v supermarketech. PŘÍŠTĚ: Ájurvédické čaje – pro energii a harmoniisunnynka

hadanka

Reklama