Předvařené koleno vám ušetří velký kus času a práce. Stačí ho jen naložit do marinády a poté nedlouho grilovat. Určitě vyzkoušejte, máte na to spoustu času, celé prázdniny.
Suroviny
- 1 předvařené grilovací koleno
- 4 lžíce balzamikového octa
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 hvězdička badyánu
- 1 lžíce omáčka sriracha
- 2 prolisované stroužky česneku
- 3 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce oleje
- kousek zázvoru (velký asi jako palec u ruky) pokrájený na plátky
- 3 jarní cibulky
- hromada čerstvého koriandru
Postup
Balzamikový ocet, cukr a badyán dejte do malého kastrůlku. Plotnu zapněte na polovinu výkonu a obsah kastrůlku svařte dohromady. Vařte tak, aby tekutina nevřela, v případě potřeby stáhněte teplotu. Vařte, dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte zbytek surovin. Jarní cibulku do marinády pokrájejte na kolečka. Koriandru dejte do marinády jen část. Část si nechejte na posypání hotového ugrilovaného kolena.
Do marinády naložte grilovací koleno. Koleno pořádně namažte ze všech stran, v průběhu marinování jej můžete ještě otáčet. Dejte do krabičky a nechejte marinovat přes noc, ale klidně i 24 hodin v lednici.
Poté koleno napíchněte na rožeň a grilujte za stálého otáčení asi 30 – 45 minut. Záleží i na tom, jak vysokou teplotu máte na grilu. Kdo má plynový gril, může grilovat nejprve na nižší teplotu, zhruba 130 °C, 40 minut a poté zvýšit teplotu na 200 °C a grilovat dalších 10 minut.
Pokud máte gril na dřevěné uhlí, grilujte asi 30 minut. Chybí vám na grilu rožeň, která se otáčí? Nezapomeňte koleno během grilování často otáčet, ať se nepřipálí.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář
Komentáře
Vyzkouším, vypadá to velmi chutně!