Suroviny
těsto
- 250 g Hery bez laktózy
- 300 g hladké mouky
- 3 lžičky třtinového cukru
- špetka soli
dýňová náplň
- 500 g pyré z dýně (hokaido, máslová dýně)
- 200 g třtinového cukru
- špetka soli
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 1 lžička skořice
- 6 rozdrcených hřebíčků
- špetka muškátového oříšku
- 2 vejce
- 200 g kokosového mléka
Postup
Nejprve si připravte těsto. Ideálně den dopředu.
Vychlazenou Heru a všechny ostatní suroviny smíchejte dohromady. Vypracujte pevné, nelepivé těsto. To zabalte do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie a nechejte do druhého dne (nebo minimálně dvě hodiny) odpočívat v lednici.
Do receptu potřebujete dýňové pyré. Dýni rozkrojte napůl a upečte v přikrytém pekáči doměkka. Dužinu vyškrábněte lžící a dohladka rozmixujte. Budete potřebovat 500 g rozmixovaného dýňového pyré, což jsou asi dva plné hrnky.
Předehřejte si troubu na 175 °C. Těstem vyložte malé teflonové formičky nebo velkou koláčovou formu. Nejlépe tak, že těsto rozválíte a vykrojíte kolečka, která napěchujete do formiček, aby těsto dosahovalo až k hornímu okraji formičky.
Předpečte v troubě, pečte asi 15 minut. Vyndejte a nechejte vychladnout.
Připravte si dýňovou náplň.
Smíchejte cukr, špetku soli a koření. Přidejte dýňové pyré, kokosové mléko a vejce. Umíchejte hladký krém.
Ten nalijte na předpečené korpusy. Koláčky můžete ještě ozdobit zbytky těsta.
Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C, 30 až 45 minut, teplotu regulujte v závislosti na typu trouby. Posledních 15 minut koláčky hlídejte, aby se nespálily. Okraje mají být krásně zlatavé. Vyndejte ven z trouby a nechejte vychladnout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Recepty, které se vám můžou hodit na podzim
Zdroj fotografií: archiv redakce, Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
voní až sem