kolac1.jpg (581 KB)

Dnešní koláč je lákavý už od prvního pohledu. Skvěle ho doplňuje čerstvá rukola a sýr, spolu s medvědím česnekem, vytvoří tu nejlepší chuť, kterou u slaného koláče očekáváte.

Můžete ho podávat teplý i studený, hodí se výborně také jako svačina do školy nebo na výlet. Tak utíkejte do lesa a přineste si medvědí česnek.

Suroviny

na těsto

  • 250 g špaldové mouky
  • 150 g Hera máslová příchuť
  • 1 vejce
  • špetka soli a pepře
  • 2 lžíce ledové vody
  • sýr Gran Padano

na náplň

  • 1 mozarella
  • 100 g eidamu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • kousek pórku
  • 2 - 3 hrsti mixu listového špenátu a medvědího česneku
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

kolac2.jpg (355 KB)
Z mouky, změklé Hery, vajíčka, koření a vody vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice.
Připravíme si kulatou formu, do níž dáme vyválené těsto. Propícháme vidličkou, nastrouháme slabou vrstvičku sýru grana padano a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňu předpéct na 10 minut.

kolac3.jpg (34 KB)
Mezitím připravíme náplň. Mozarellu nakrájíme na malé kostičky, eidam nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr přimícháme i špenátové listy, na menší kousky natrhané listy medvědího česneku a na kolečka nakrájený pórek.

Náplň rovnoměrně navrstvíme na předpečené těsto. Formu zakryjeme alobalem a pečeme dále na 180 stupňů přibližně 40 minut. Na závěr koláč odkryjeme a necháme opéct dozlatova. 

Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.

Slané koláče, které si můžete upéct s naším magazínem

Slaný koláč s letní zeleninou

kolaaac.jpg (47 KB)

Letní quiche s rajčaty a cuketou

qu.jpg (99 KB)

Houbový koláč

quiche.jpg (74 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková

Uložit

Uložit