Dnešní koláč je lákavý už od prvního pohledu. Skvěle ho doplňuje čerstvá rukola a sýr, spolu s medvědím česnekem, vytvoří tu nejlepší chuť, kterou u slaného koláče očekáváte.
Můžete ho podávat teplý i studený, hodí se výborně také jako svačina do školy nebo na výlet. Tak utíkejte do lesa a přineste si medvědí česnek.
Suroviny
na těsto
- 250 g špaldové mouky
- 150 g Hera máslová příchuť
- 1 vejce
- špetka soli a pepře
- 2 lžíce ledové vody
- sýr Gran Padano
na náplň
- 1 mozarella
- 100 g eidamu
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- kousek pórku
- 2 - 3 hrsti mixu listového špenátu a medvědího česneku
- sůl a pepř dle chuti
Postup
Z mouky, změklé Hery, vajíčka, koření a vody vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie a dáme minimálně na půl hodiny odpočinout do lednice.
Připravíme si kulatou formu, do níž dáme vyválené těsto. Propícháme vidličkou, nastrouháme slabou vrstvičku sýru grana padano a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňu předpéct na 10 minut.
Mezitím připravíme náplň. Mozarellu nakrájíme na malé kostičky, eidam nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, vejce, osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr přimícháme i špenátové listy, na menší kousky natrhané listy medvědího česneku a na kolečka nakrájený pórek.
Náplň rovnoměrně navrstvíme na předpečené těsto. Formu zakryjeme alobalem a pečeme dále na 180 stupňů přibližně 40 minut. Na závěr koláč odkryjeme a necháme opéct dozlatova.
Dobrou chuť přeje Jana - Solnička v kuchyni.
Slané koláče, které si můžete upéct s naším magazínem
Letní quiche s rajčaty a cuketou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková
Nový komentář
Komentáře
Samé dobroty.
Koláč udělám, ale už zase slyším manžela: "Nemůžeš udělat něco normálního?"