DSC_0945.jpg (168 KB)

Suroviny

  • 250 g ricotty
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • 125 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva z poloviny citronu
  • citronová kůra z 1 citronu
  • Hera na vymazání formy
  • mouka na vysypání formy
  • čerstvé ovoce na dokončení koláče

DSC_0950.jpg (99 KB)

Postup

Vejce vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte ricottu a rozpuštěnou Heru. Prošlehejte.

Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Přidejte ke směsi s ricottou. Dochuťte citronovou šťávou a kůrou.

Umíchejte hladké těsto bez hrudek.

DSC_0942.jpg (322 KB)

Koláčovou formu o průměru 26-28 cm vymažte Herou a vysypejte moukou. Vylijte do ní těsto, pěkně uhlaďte.

Na těsto naskládejte ovoce - jahody, maliny, borůvky, rybíz…

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Ovocné dobroty na našem magazínu

Bublanina s lesním ovocem a křupavou drobenkou

DSC_0653.jpg (128 KB)

Snadný koláč s tvarohem a ovocem

kolac5.jpg (95 KB)

Mascarpone dort s čerstvým ovocem

mascarponedort.jpg (359 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit