Objevte neodolatelnou chuť tohoto ovoce bez pecek a užijte si jej čerstvé nebo ve skvělých sladkých receptech. Připravte si křehké koláče s originální ingrediencí. Jejich příprava je velmi snadná a po výsledku se jenom zapráší.
Koláč s kaki a drobenkou
Na tento koláč budete potřebovat běžnou formu o průměru asi 22 centimetrů. Celková doba přípravy je hodina.
Budete potřebovat:
Na koláč:
1 kaki Persimon Bouquet
1 vejce
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citronu
100 ml mléka
1 hrnek (o objemu 250 ml) polohrubé mouky + na vysypání formy
1 lžička prášku do pečiva
50 ml oleje + na vymazání formy
Na drobenku:
2 lžíce cukru
špetka mleté skořice
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce másla
Vejce utřete s cukry a kůrou z citronu do světlého krému. Přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka zapracujte olej. Troubu předehřejte na 180°C. Formu na koláč vymažte olejem a vysypte moukou. Kaki Persimon Bouquet nakrájejte na měsíčky. Do misky dejte cukr, skořici, mouku a máslo, prsty rozdrobte v drobenku. Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto, navrch dejte kaki a zasypte drobenkou. Koláč pečte dozlatova, asi 45 minut. Že je upečený poznáte tak, když do něj zapíchnete špejli, a ta po vytažení zůstane suchá. Koláč nechte na mřížce vychladnout, nakrájejte a podávejte.
Nový komentář
Komentáře
Mňam, tak to určitě vyzkouším. Děkuju za tip, už se mi zbíhají sliny. Kaki miluju a nenapadlo mě s ním dělat koláč.