Objevte neodolatelnou chuť tohoto ovoce bez pecek a užijte si jej čerstvé nebo ve skvělých sladkých receptech. Připravte si křehké koláče s originální ingrediencí. Jejich příprava je velmi snadná a po výsledku se jenom zapráší.

Koláč s kaki a drobenkou

Na tento koláč budete potřebovat běžnou formu o průměru asi 22 centimetrů. Celková doba přípravy je hodina. 

Budete potřebovat:

Na koláč:

1 kaki Persimon Bouquet
1 vejce
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
kůra z 1 citronu
100 ml mléka
1 hrnek (o objemu 250 ml) polohrubé mouky + na vysypání formy
1 lžička prášku do pečiva
50 ml oleje + na vymazání formy

Na drobenku:

2 lžíce cukru
špetka mleté skořice
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce másla

Vejce utřete s cukry a kůrou z citronu do světlého krému. Přidejte mléko, mouku, prášek do pečiva a nakonec zlehka zapracujte olej. Troubu předehřejte na 180°C.  Formu na koláč vymažte olejem a vysypte moukou. Kaki Persimon Bouquet nakrájejte na měsíčky. Do misky dejte cukr, skořici, mouku a máslo, prsty rozdrobte v drobenku. Do formy rovnoměrně rozprostřete těsto, navrch dejte kaki a  zasypte drobenkou. Koláč pečte dozlatova, asi 45 minut. Že je upečený poznáte tak, když do něj zapíchnete špejli, a ta po vytažení zůstane suchá. Koláč nechte na mřížce vychladnout, nakrájejte a podávejte. 

Reklama