Šťavnaté kuře, může být pikantní přesně tak, jak chcete. Záleží jen na vás, jestli přidáte silnější nebo slabší chilli papričku a jestli do jídla dáte jednu nebo dvě. Dokonalou chuť doladí troška zázvoru a koriandr. Oblíbené exotické kombinace.
Když zkombinujete chilli, zázvor, koriandr a kokosové mléko, téměř vždycky bude výsledkem skvělé jídlo. Když tedy nic nepokazíte :-) Ať už v této směsi připravíte kuřecí nebo hovězí maso, rybu nebo krevety. My jsme přidali ještě šalotku a limetu navíc. A použili kuře.
Suroviny
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 šalotky
- 2 chilli papričky
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 1 limeta
- 400 g kokosového mléka
- sůl a pepř
- kokosový tuk
Postup
Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a opečte z obou stran dozlatova na kokosovém tuku. Vyjměte maso z pánvičky a dejte stranou.
Do pánvičky dejte nahrubo nasekanou šalotku a chilli papričky. Opékejte společně, dokud šalotka nezměkne. Vraťte do pánvičky kuřecí prsíčka a ještě společně orestujte. Zakápněte šťávou z poloviny limety, přidejte nastrouhaný zázvor a polovinu koriandru.
Promíchejte, zalijte kokosovým mlékem. Nechejte společně asi deset minut provařit pod poklicí.
Podávejte na plátky nakrájená prsíčka s vařenou rýží, posypané koriandrem a ozdobené limetou.
Dobrou chuť přeje Elly.
S kokosovým mlékem se dají dělat divy!
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Už po ránu se zbíhají sliny. Tak do toho určitě půjdu
