kuře s limetou v kokosovém mléce

Šťavnaté kuře, může být pikantní přesně tak, jak chcete. Záleží jen na vás, jestli přidáte silnější nebo slabší chilli papričku a jestli do jídla dáte jednu nebo dvě. Dokonalou chuť doladí troška zázvoru a koriandr. Oblíbené exotické kombinace.

Když zkombinujete chilli, zázvor, koriandr a kokosové mléko, téměř vždycky bude výsledkem skvělé jídlo. Když tedy nic nepokazíte :-) Ať už v této směsi připravíte kuřecí nebo hovězí maso, rybu nebo krevety. My jsme přidali ještě šalotku a limetu navíc. A použili kuře.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 šalotky
  • 2 chilli papričky
  • 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 limeta
  • 400 g kokosového mléka
  • sůl a pepř
  • kokosový tuk

kuře s limetou a koriandrem

Postup

Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a opečte z obou stran dozlatova na kokosovém tuku. Vyjměte maso z pánvičky a dejte stranou.

Do pánvičky dejte nahrubo nasekanou šalotku a chilli papričky. Opékejte společně, dokud šalotka nezměkne. Vraťte do pánvičky kuřecí prsíčka a ještě společně orestujte. Zakápněte šťávou z poloviny limety, přidejte nastrouhaný zázvor a polovinu koriandru.

Promíchejte, zalijte kokosovým mlékem. Nechejte společně asi deset minut provařit pod poklicí.

Podávejte na plátky nakrájená prsíčka s vařenou rýží, posypané koriandrem a ozdobené limetou.

Dobrou chuť přeje Elly.

S kokosovým mlékem se dají dělat divy!

brokolicový krém

kokosové mléko

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama