Jednoduchý moučník, který se peče v mnoha rodinách, znaly už naše maminky i babičky. Vyzkoušejte ho dnes i vy.
Suroviny
- 3 vejce
- 250 g cukru krupice
- 400 ml mléka
- 150 g rozpuštěné Hery máslová příchuť
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g kokosové mouky (kdo nemá, může nahradit polohrubou moukou)
- 1 prášek do pečiva
na dokončení
- 150 g strouhaného kokosu
- 100 g cukru moučka
- 300 ml smetany ke šlehání
Postup
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Do mísy robota dejte vejce a cukr krupice. Šlehací metlou, na vysoké otáčky, ušlehejte nadýchanou světle žlutou pěnu.
Přidejte mléko, rozpuštěnou a lehce prochladlou Heru a polohrubou mouku. Promíchejte. Do kokosové mouky zamíchejte prášek do pečiva a také vmíchejte do těsta. Vznikne těsto, které nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Je spíše husté, takže povrch uhlaďte stěrkou nebo příborovým nožem.
Smíchejte strouhaný kokos a moučkový cukr. Touto směsí posypejte povrch těsta. Nakonec co nejvíce rovnoměrně zalijte smetanou.
Dejte péct do vyhřáté trouby, dokud povrch nezezlátne, což bude trvat asi 30 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Do kterých receptů se hodí chutný a voňavý kokos?
Dvoubarevná buchta na plech s kokosem a čokoládou
Kokosové kuře s limetou a chilli
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
smetanu liji na kokosovou buchtu až po vytáhnutí z trouby - už to tu někdo taky zmiňoval
Kokos máme moc rádi.
Znám to jako Raffaello řezy
Doma bych se nezavděčila, muž nemá rád kokos, ale zato má rád čokoládu. I na štrúdl brblá, že je tam skořice a není tam čokoláda.
samé dobré recepty
Kokos mi chutná a přidávám ho i do bábovky a štrúdlu.
Tuto kokosovou buchtu peču často, moc nám všem chutná.
Určitě také vzkouším
Peču už tak 4 roky,je doma oblíbená,jen nedávám kokosovou mouku jen polohrubou
Taky uz mám recept uložený a o víkendu vyzkouším, paráda, vypada super.
Vypadí mskvěle...recept si ukládám...
Co je to kokosová mouka? V obchodě jsem to neviděla. Nevíte, kde se to dá koupit? Buchta vypadá zajímavě...
Je to moc dobrá buchta a taky liju smetanu až na hotovou buchtu za tepla ,už dlouho jsem ji nedělala ,tak díky za připomenutí .Vždy se po ní jen zaprášilo.
TutoPavla buchtu znám,jen smetanu lijeme až na hotovou buchtu,ještě za tepla