608a7e017ec40obrazek.pngFoto: Hamé

Ingredience:

  • 250 g bílého jogurtu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 3 sklenice hladké mouky
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 vejce
  • olej na smažení
  • 2 balení skořicového cukru
  • 200 g džemu

Postup:

Jogurt, vejce a cukr dejte do mísy a promíchejte. Poté přidejte olej, sůl, sodu a prosátou mouku. Vypracujte hladké těsto, které se nelepí. Dle potřeby dosypávejte hladkou moukou. Těsto rozdělte na několik částí a každou rozválejte na plát silný cca 1-1,5 cm. Sklenicí vykrajujte kolečka a menší skleničkou nebo vykrajovátkem z nich vykrojte střed. Takto připravené koblížky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Usmažené koblížky dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Poté  namažte džemem a obalte ve skořicovém cukru. 

Něbo zkuste jeden z těchto receptů:

Bezlepkové koblihy s malinami

1.jpg (23 KB)
Foto: archiv redakce

Tvarohové koblihy s malinovou omáčkou

2.jpg (165 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Reklama