Měli jsme redakční poradu. Nemíváme ji často, a tak, když už se koná, dáváme si záležet, aby to kromě vyřešení pracovních záležitostí bylo příjemné posezení. Tentokrát jsme se rozhodli uspořádat poradu na zahradě jedné z nás a pojmout ji jako vyloženě přátelské posezení s něčím dobrým k zakousnutí a pár deckami vínka (na podporu kreativity).
Protože je léto ve dveřích, zařekli jsme se vynechat kalorické bomby, jako jsou pečená selátka, grilované klobásky, chlebíčky či dortíky. Hledali jsme něco lehkého, netučného, pikantního ale zdravého, trvanlivého, přitom křupavého, něco, co se dá jíst celý večer a přitom neomrzí, něco, co se hodí k alkoholu, k vínu a pivu především.
V sítu těchto jasně zadaných podmínek se jako jediný zachytil chléb KNUSPI. Pro náš večer jsme zvolili Cibulový a Zeleninový. Trochu jsme se obávali, jestli se nám tam zdravá pochoutka příliš brzy nepřejí a nakonec někdo z nás přece jen nepoběží pro staré dobré klobásky. Ale kdež! Obava to byla úplně zbytečná.
KNUSPI Zeleninový vyhrál na celé čáře ve studené kuchyni. Hodily se na něj všechny pomazánky, jaké jsme jen vymysleli – sýrová, à la humr (mrkev, celer, majonéza), rybičková, sardelová, a chutnal i s troškou šlehaného másla, které svou jemností jen podtrhlo jeho skvělou a velmi výraznou chuť kořenové zeleniny.
Na KNUSPI Cibulový jsme také mázli pár pomazánek, ale jeho hlavní síla byla ve Francouzské cibulové polévce, kam jsme ho hodili těsně před podáváním a posypali sýrem. Šmarjá to byla lahůdka! Chutnalo to stejně, jako bychom tam dali kalorické bílé toustíky a smaženou cibuli a přitom jsme si zcela nevinně pochutnávali na celozrnném chlebu téměř bez tuku! Navíc když došly všechny pomazánky, situaci zachránil právě KNUSPI Cibulový, protože byl sám o sobě tak chutný a pikantní (dochucen pohankou a restovanou cibulkou), že vlastně ani pomazánku nepotřeboval.
Prostě, KNUSPI nás hodně překvapilo. Je skvělé, že skončila diskriminace nás, co chceme jíst střídmě, a nejsme již na večerních oslavách odkázáni jen na jídla bez chuti a zápachu, nebo naopak vydáni napospas výčitkám, když se v zoufalství vrhneme na buráky.
KNUSPI bezlepkové
Výše zmíněné druhy mají ještě jednu velkou přednost – jedná se o výrobky vhodné pro bezlepkovou dietu. Pro jejich přípravu jsou použity pouze přirozeně bezlepkové suroviny.
Díky této unikátní vlastnosti jsou pak nepostradatelným společníkem osob s celiakií (alergie na gluten = lepek, nutnost dodržovat bezlepkovou dietu).
K![]()
NUSPI Cibulový

Složení: rýže, kukuřice, pohanka (28 %), sušená bramborová kaše, sušená a restovaná cibule (2 %), sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energie 1 428 kJ, bílkoviny 8,8 g, sacharidy 74,2 g, tuky 2,5 g, vláknina 6,6 g, sodík 0,43 g, rutin 1,8 mg
KNUSPI Zeleninový
Složení: rýže, kukuřičná trhanka, hrách, sušení cibule a petržel (4 %), polévkové koření, sůl
Nutriční hodnoty ve 100 g výrobku: energie 1 417 kJ, bílkoviny 10,5 g, sacharidy 72,8 g, tuky 2,4 g, vláknina 6,0 g, sodík 0,23 g
Pokud budete chtít vědět více o výrobcích KNUSPI, navštivte stránky www.knuspi.cz. Na těchto stránkách najdete potřebné informace o jednotlivých výrobcích, jejich vhodnosti pro jednotlivé diety a různé způsoby použití. A pokud ani informace na těchto stránkách vás neuspokojí, tak využijte možnosti kontaktovat přímo zástupce firmy, na které tam naleznete kontakty.
Nový komentář
Komentáře
umsoumia: no jen aby... mě by to stejně zajímalo. Jestli to jsou jen ty škroby z rýže a brambor, tak je to v pohodě... ale zajímalo by mě, z čeho dělají tu "sušenou bramborovou kaši"... jestli tam náhodou není nadbytek soli nebo E621
Mě by dost zajímalo, co je v tom za sacharidy, protože to, že tvoří 74% hmotnosti těch "chlebíků", vypadá dost děsivě...
No zas tak dobrý, abych u toho takhle chrochtala blahem zase není. Mám ho vesměs jako poslední záchranu na večeři či snídani nebo na dovolenou. S pomazánkami, saláty, zeleninkou i suchý.
Ten nalámaný chlebík v polévce je asi dobrý nápad. Asi to vyzkoušíme! Název chlebík jsme vymysleli, když byl syn batolátko a byla to jeho nejoblíbenější snídaně. Pojmenování jako chléb, plátky a pod. jsme nepovažovali za výstižné a nějak jsme to nazvat museli...