halusky.jpgFoto: Alena Kolaříková

Suroviny na halušky

  • 350 g hladké mouky
  • 6 ks velkých syrových brambor
  • 2 vejce
  • 1 lžička soli

Brambory nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte sůl, vejce a hladkou mouku. Promíchejte a vypracujte řidší těsto, které ale nesmí téct. Z těsta pomocí dvou lžiček tvořte halušky, které vhazujte do mírně osolené vařící vody. Vařte asi 5 minut, podle velikosti halušek.

Halušky se zelím a slaninou

  • hotové halušky
  • červené nebo bílé sterilované zelí
  • 300 g slaniny
  • 1 velká cibule

Do velké pánve vhoďte cibuli a slaninu nakrájené na kostičky. Opékejte dokřupava. Sundejte z pánve a do pánve dejte hotové halušky. Opékejte pár minut a přidejte scezené zelí. Prohřejte společně a na talíři přidejte křupavou slaninu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Käsespätzle neboli sýrové špecle

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Špecle s houbami a masem

2.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Gnocchi se slaninou a nivou

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková