42857475_2172673819411356_670485626591641600_n.jpg (81 KB)

Suroviny

  • 3 vejce
  • 250 g cukru krupice
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 125 g polohrubé mouky
  • 125 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 Margot tyčinka
  • 50 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • polohrubou mouku a oleje na vymazání a vysypání formy

Postup

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte vlažnou vodu a olej. V misce smíchejte obě mouky a prášek do pečiva. Přidejte do mísy s připravenou tekutou částí receptu. Promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte bílky.

Do umíchaného těsta nastrouhejte margotku a také čokoládu.

Pečte v bábovkové formě, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou. V troubě předehřáté na 170 °C bude pečení trvat asi 45 minut.

Po upečení bábovku vyklopte a po vychladnutí pocukrujte.

Dobrou chuť přeje Gábi.

Tři skvělé bábovky nejen na neděli

Zebra bábovka

DSC_0001.jpg (111 KB)

Babiččina olejová bábovka s ostružinami

babovka.jpg (62 KB)

Nejlepší tvarohová bábovka

babovka_1.jpg (87 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Gabriela Tauvinklová

Reklama