Suroviny
- 3 vejce
- 250 g cukru krupice
- 100 ml vlažné vody
- 100 ml slunečnicového oleje
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 Margot tyčinka
- 50 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa
- polohrubou mouku a oleje na vymazání a vysypání formy
Postup
Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte vlažnou vodu a olej. V misce smíchejte obě mouky a prášek do pečiva. Přidejte do mísy s připravenou tekutou částí receptu. Promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte bílky.
Do umíchaného těsta nastrouhejte margotku a také čokoládu.
Pečte v bábovkové formě, vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou. V troubě předehřáté na 170 °C bude pečení trvat asi 45 minut.
Po upečení bábovku vyklopte a po vychladnutí pocukrujte.
Dobrou chuť přeje Gábi.
Tři skvělé bábovky nejen na neděli
Babiččina olejová bábovka s ostružinami
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Nováková, Gabriela Tauvinklová
Nový komentář
Komentáře
Vypadá lákavě, budu ji muset upéct
Dělala jsem párkárt margot řezy a byly výborné.
Margotku jsem dřív milovala, teď ji už nesním, je pro mě přeslazená, umělá a leze mi do zubů. Na přání synovců z ní udělám buchtu na způsob této bábovky, jen s menší gramáží cukru.
Bábovku už jsem neměla a nedělala dlouho. Zrovna ráno jsem na ni dostala chuť a teď toto, tady na žene- in! Asi ji o víkendu upeču
Až odezní sezonní ovoce, zase nastane bábovek čas.
Jo, jo Margotku zbožňuju
, doma za její asistence taky pečeme a je to opravdu špičková chuť